Najnovije

HIT! MARINIKA ISPROZIVALA MINISTRA: Da li je to Dačić putovao kroz vreme unazad pa je krenuo 12. avgusta da bi na sastanak stigao dan ranije?

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) i poslanica u Skupštini Srbije Marinika Tepić pitala je ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića kako je 12. avgusta putovao državnim avionom u Antaliju na sastanak koji je bio dan ranije.

Potpredsednica SSP i poslanica u Skupštini Srbije Marinika Tepić (Foto: Jutjub)

Pojedine opozicione stranke zapitale su pre nekoliko dana ko je putovao državnim avionom u Antaliju. Dačić je danas priznao da je putovao u Antaliju, jer je tamo imao sastanak sa ministrom spoljnih poslova Turske Mevlutom Čavušogluom.

“Dačić je na naše pitanje ko je državnim avionom putovao u poznato letovalište 5. i 12. avgusta ove godine, odgovorio da je on, i to da bi se susreo sa ministrom inostranih poslova Turske Mevlutom Čavušogluom. No, njegov sastanak sa Čavušogluom bio je 11. avgusta. Da li je to Dačić putovao kroz vreme unazad pa je krenuo 12. avgusta da bi na sastanak stigao 11. avgusta? Ili je pak u Antaliju otišao 5. avgusta da bi otvorio konzulat u Jedrenu, tamo čekao čitavih 6 dana na sastanak sa svojim turskim kolegom i tek sutradan se vratio u Beograd? Ukoliko je ovo drugo, koje je sve to važne državničke poslove ministar obavljao tokom nedelju dana svog boravka u Antaliji, koji finansiraju građani Srbije?”, navela je Marinika Tepić i nastavila:

“Stranka slobode i pravde zahteva od Vlade Republike Srbije da dostavi spisak putnika koji su leteli državnim avionom registarskih oznaka YU-BNA 5. i 12. avgusta. Taj spisak i formalno postoji, jer se predaje aerodromskim službama prilikom svakog leta, kako komercijalnih kompanija tako i privatnih i državnih letova. Takođe zahtevamo od Vlade da obavesti građane ko je ovim istim avionom 16. jula leteo do Skijatosa, a 27. jula do Tunisa, kao i sa kojim se grčkim, odnosno tuniškim ministrom sreo”.

Pročitajte OVDE šta je Ivica Dačić rekao o opoziciji koja planira bojkot izbora.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA