Najnovije

"Hrvatima je u nacionalnoj tradiciji ismevanje svih zločina nad Srbima!": Šešelj o Kolindinom ismevanju srpskih žrtava u Jasenovcu

Predsednik SRS Vojislav Šešelj rekao je, komentarišući pitanja hrvatskog predsednika Kolinde Grabar Kitarović "gde su kosti tih 83.000 jasenovačkih žrtava", da je to izjava koja je odraz "tradicionalne ustaške politike".

Vojislav Šešelj (Foto: Jutjub)

- Tradicionalna ustaška politika vodi u pravcu apsolutnog negiranja jasenovačke tragedije koju su Hrvati izazvali celom srpskom narodu ubijanjem 700.000 srpskih civila, pa do smanjivanja brojke što je više moguće, ako već ne mogu taj genocid u celosti negirati. Ona je sad došla do te brojke, a radi se o podvali, što je pokazao i Antun Miletić u svojoj trotomnoj knjizi dokumenata "Jasenovac", on je objavio tamo zbirku ustaških dokumenata i mi vidimo da su ustaše vodile urednu evidenciju samo Hrvata i bogatih Jevreja koji su zatvarani u Gradiški, a da je jasenovački logor bio kao protočni bojler, tamo su dovodili Srbe i odmah upućivali na likvidaciju. Rome su likvidirali čim bi ih istovarili iz vozova, nisu ih ni smeštali u logorske barake – rekao je Šešelj za portal Srbija Danas.

Predsednik SRS je izjavio da ga ne iznenađuje ismevanje žrtava genocida, jer je "ismevanje svih zločina koje su izvršili nad Srbima u hrvatskoj nacionalnoj tradiciji". 

Šešelj smatra da će Srbija biti pod pritiskom pri eventualnom pristupanju EU zbog silnih hrvatskih zahteva, od kojih će se mnogi ticati i revizije istorije. 

- Sigurno će biti pritisnuta i zato treba što pre da dignemo ruke od EU i da se preusmeravamo, dok možemo što bolje rezultate postići u istočnim integracijama. Hrvatska nikad neće glasati da Srbija uđe u EU dok ne dobije 10.000 hektara srpske zemlje na levoj obali Dunava i mnoge druge će ustupke tražiti, a onaj idiot Boris Tadić, kada je Hrvatska bila kandidat, rekao je da nema ništa sporno i da želimo da oni što pre uđu u EU – rekao je predsednik SRS.

Podsećamo, predsednik Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović rekla je u intervjuu jednom hrvatskom mediju da se pitala gde su kosti tih "83.000 jasenovačkih žrtava".

Ministar odbrane posetio kasarnu Vojske Srbije u Prokuplju! Više o tome OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA