Najnovije

"Gde se naši vojnici nađu tu su red, zakon i mir!": Ministar odbrane posetio kasarnu Vojske Srbije u Prokuplju!

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da Vojska Srbije učešćem u mirovnim misijama predstavlja našu zemlju u najboljem svetlu i za to dobija pohvale iz čitavog sveta, a osim toga, to joj omogućava da radi na svojoj daljoj obučenosti i dobijanju novih iskustava.

Vojska Srbije (Foto: vs.rs)

Vulin je to izjavio u kasarni "Ratko Pavlović Ćićko" u Prokuplju, gde je obišao pripadnike pešadijske čete koji se pripremaju za učešće u multinacionalnoj operaciji "UNIFIL" u Libanu.

Poručio je da je Vojska Srbije - vojska mira, jer gde god da se naši vojnici nađu tu su i red, zakon i mir.

"Mirovne misije u kojima učestvuje Vojska Srbije pomažu na jačanju autoriteta i ugleda naše zemlje, ali i značajno pomažu da svakodnevne zadatke i našu prvu misiju - odbranu zemlje, možemo da uradimo na najbolji mogući način", rekao je Vulin.
Ističe da je svaki naš pripadnik koji ode u mirovnu misiju obučen i opremljen po najvišim svetskim standardima i da u potpunosti može da ispuni svaki zadatak.

"Vojska Srbije će u skladu sa politikom državnog rukovodstva predsednika Vučića voditi računa da da svoj maksimum na doprinosu politici vojne neutralnosti, ali i pomoći svakome kome je pomoć potrebna", naveo je Vulin.

Komandir čete koja se priprema za učešće u multinacionalnoj operaciji u Libanu major Milan Kuburić istakao je da se obuka realizuje po planu i u potpunosti i da je motivacija ljudstva na veoma visokom nivou.

"Obuka je podeljena u tri celine. Prva celina je već realizovana pre formiranja ovog privremenog sastava i to je obuka individualnih specijalnosti - obuka vozača motornih i borbenih vozila, obuka nišandžija na borbenim vozilima i obuka bolničara u sastavu odeljenja u svakom vodu. Tokom prvog meseca težište će biti na individualnoj obuci i na delu kolektivnih zadataka obuke za učešće u multinacionalnim operacijama. Treća faza obuke je odlazak u bazu "Jug" i poligon "Borovac", priprema za evaluaciju i evaluacija od strane ekipe Generalštaba Vojske Srbije", rekao je major Kuburić.

Komandir Odeljenja zastavnik Miloš Veličković poručio je da će pripadnici čete koja se obučava za učešće u multinacionalnoj operaciji u Libanu primeniti sve procedure i postupke koje su na obuci uvežbavali i dodao da će dostojno predstavljati Vojsku Srbije i Republiku Srbiju i da će opravdati ukazano poverenje.

Tokom izvođenja obuke prikazani su rad Taktičkog operativnog centra, pešačka patrola s nailaskom na improvizovanu napravu, pešačka patrola s formiranjem privremenog kontrolnog punkta, kao i rad na osmatračnici i rad s optoelektronskim i telekomunikacionim sredstvima.

Današnjem obilasku prisustvovali su i komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, zamenik komandanta Združene operativne komande general-major Ilija Todorov, načelnik Kabineta ministra odbrane brigadni general Siniša Kresović i komandant Treće brigade kopnene vojske brigadni general Slađan Stamenković.

Stižu novi moćni dronovi za Vojsku Srbije! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA

ENGLISH NEWS

Nema dostupnih vesti.

Urbancube