Najnovije

"Ovim je pogažena suština međunarodnog prava": Stefanović o odluci da Morina ne bude izručen Srbiji

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović oglasio se povodom odluke Vrhovnog suda Severne Makedonije da teroristu tzv. OVK, Tomora Morinu, ne izruči Srbiji i rekao da su nadležni organi Severne Makedonije ovakvom odlukom pogazili suštinu međunarodnog prava, i kako je rekao, duboko povredili sećanje na sve nevine žrtve koje su stradale od osumnjičenog Morine.

Nebojša Stefanović (Foto: Jutjub)

- Ne može postojati opravdanje da neko, ko se sumnjiči za ratne zločine protiv civilnog stanovništva, bude pušten na slobodu, umesto da odgovara za smrt mnogih nedužnih ljudi - navodi ministar Stefanović.

On je naglasio i da je nedopustivo da se u ovakvim slučajevima bilo koja zemlja, kako navodi, vodi politikom, što je u ovom slučaju, kaže, više nego očigledno.

- A svako mešanje politike u pravo uvek donosi novu nepravdu i uvredu za žrtve - ističe Stefanović i dodaje:

- Za žaljenje je i činjenica da su pojedini prištinski mediji i zvaničnici ubrzo nakon hapšenja rekli kakva će odluka biti, što baca senku na regularnost čitavog postupka.

- Poternica Republike Srbije za Morinom naravno ostaje na snazi, ratni zločini ne zastarevaju i zato očekujem da on, kad tad, odgovara za teške zločine koje je počinio na Kosovu i Metohiji - zaključuje Stefanović u saopštenju.

Hrvatski istoričar žestoko odbrusio Kolindi! Više o tome OVDE.

Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA