Najnovije

AMERIČKA ANALIZA KOJA ĆE VAS ZAPREPASTITI: Evo koja će biti posledica nuklearnog rata Rusije i SAD

Kada bi SAD i Rusija ušle u potpuni nuklearni rat, planeta bi se suočila s katastrofalnim posledicama, a pre svega s desetogodišnjom nuklearnom zimom, piše list „Dejli mejl“, prenoseći zaključak koji su izneli eksperti iz Univerziteta Ratgers u NJu DŽersiju.

Ilustracija (Foto: Pixabay. com)

Usled nuklearnih eksplozija, tvrde autori, u atmosferu bi bilo izbačeno oko 147 miliona tona čađi. Zatim bi u nekoliko narednih sedmica oblak čađi nošen vetrovima u stratosferi okružio celu Zemlju, zbog čega bi na planeti počela dugotrajna nuklearna zima.

Prosečna temperatura na površini planete pala bi do devet stepeni Celzijusa, pošto bi oblaci čađi bukvalno zaklonili Zemlju od sunčeve svetlosti, objašnjavaju stručnjaci.

Prema oceni naučnika s univerziteta u NJu DŽersiju, sedam godina bi bilo potrebno da se oblaci čađi raziđu, a još tri da se pokazatelji sunčeve svetlosti vrate na normu.

Autori istraživanja su zaključili da bi „nuklearni napad velikih razmera bio samoubistvo za zemlju koja ga je pokrenula“, kao i da bi imao katastrofalne posledice po ceo svet.

O američkom mrežnom napadu na SPC i njegovim ciljevima čitajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA