Najnovije

OPASNE DIPLOMATSKE IGRE: Putin upozorio Vučića da je Merkelova u "dilu" sa Šiptarima!

Prema informacijama Srpskog Telegrafa iz izvora bliskih vlasti u Beogradu, poruka nemačke kancelarke Šiptarima je da nipošto ne ukidaju takse, što će na duži rok onemogućiti nastavak dijaloga i bilo kakvo kompromisno rešenja za pitanje Kosova.

Vladimir Purin (Foto: ria.ru)

- Beograd i kosovski Srbi u stvari su kolateralna šteta, s obzirom na to da je osnovni cilj Angele Merkel da umanji američki uticaj u Evropi. Ona po svaku cenu želi da sabotira plan o podeli Kosova, iza kojeg stoje Donald Tramp i njegova administracija, kako bi Berlin ostao, ili bolje reći postao, najvažniji faktor u regionu - objašnjava sagovornik.

Praktično, napominje on, sve što radi Ramuš Haradinaj dogovoreno je sa Merkelovom.

- Nije slučajno on posle nedavnog sastanka s Angelom Merkel poručio da mu ona nije ni tražila da ukine takse, a da je izostala bilo kakva njena reakcija. Dok iz Berlina s vremena na vreme stižu deklarativne poruke da takse treba ukinuti, u stvarnosti Nemačka podržava Prištinu u svim opstrukcijama za nastavak dijaloga - kaže izvor našeg lista, uz napomenu da u ovom trenutku besni rat Nemačke i Amerike, pa navodi i primere: gasovod "Severni tok 2", Bregzit, trgovinski rat, sporovi oko finansiranja NATO, eventualna vojna intervencija u Iranu.

Kim nadgledao lansiranje krstarećih raketa, Južna Koreja odmah reagovala! Više o tome OVDE.

Izvor: Srpski Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA