Najnovije

"Radujem se da ga vidim u ne tako dalekoj budućnosti": Tramp poželeo da se opet vidi sa Kimom i objasnio kako je došlo do istorijskog susreta!

Američki predsednik Donald Tramp je u intervjuu radiostanici WGIR govorio o tome kako koristi Tviter kao platformu za razmenu poruka i ispričao je kako je u došao na ideju da pozove severnokorejskog predsednika da se sastata 29. juna.

Donald Tramp i Kim DŽong Un (Foto: Flickr)

"Dok sam leteo za Južnu Koreju pala mi je na pamet ideja: znate šta? Idem u Južnu Koreju, u blizinu Severne Koreje, baš blizu granice", naveo je Tramp, a prenela sinoć južnokorejska agencija Jonhap.

Kako je ispričao, on preko Tvitera pozvao Kim DŽong-una da se sastanu u demilitarizovanoj zoni, a on ga je nakon desetak minuta pozvao telefonom.

"Neverovatan način komunikacije", prokomentarisao je Tramp Tviter.

Prisetio se i da je pomislio da nema šanse da neko zna kako da dođe do Kim DŽong Una, pa je zato na Tviteru napisao: "Hej, idem u Južnu Koreju. Ako želite da se sastanemo na par minuta, hajde da se sastanemo".

I severnokorejski predsednik ga je pozvao i, kako kaže, imali su dobar sastanak.

A u postu na Tviteru koji je doveo do sastanka dvojice lidera 30. juna pisalo je: "Dok sam tamo, ako lider Severne Koreje Kim vidi ovo, voleo bih da se sastanem sa njim u demilitarizovanoj zoni, samo da se rukujemi o da se pozdravimo".

Dvojica lidera su razgovarala oko sat vremena i dogovorila se da ponovo počnu pregovore na nivou radnih grupa o programu denuklearizacije Korejskog poluostrva.

Ti razgovoi tek treba da budu održani jer Pjongjang protestuje zbog zajedničkih vojnih vežbi SAD i južne Koreje i ne želi da započne razgovore dok one traju.

Severna Koreja je od 25. jula sprovela pet rundi testiranja balističkih raketa, ali je Tramp izjavio da nije zabrinut zbog toga.

"Radujem se da vidim Kim DŽong-una u ne tako dalekoj budućnosti", napisao je američki predsednik u subotu na Tviteru.

Kim nadgledao lansiranje krstarećih raketa, Južna Koreja odmah reagovala! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA