Najnovije

Da li su Epstajn i Maksvel radili za CIA i Mosad, i prikupljali dokaze za ucene državnika?

Sa smrću DŽefrija Epstajna istraga je usmerena prema bliskim osobama milijardera. Pre svega na Gislejn Maksvel, dobro integrisanu u visoko britansko društvo, za koju se sumnja da je maloletne devojke nudila mreži koja ih je iskorištavala, i da je radila za CIU i Mosad.

Tramp i Epštajn (Foto: Jutjub)

Smrt DŽefreja Epstajna u još uvek problematičnim okolnostima neće zaustaviti trgovinu dečjim seksom za koju je bio optužen.

Prema američkom državnom advokatu Vilijamu Baru, ovo tek počinje, a vlasti su se sada usmerile na ostale protagoniste uključene u mrežu: “Uveravam vas da će se istraga nastaviti, ciljajući bilo koga … Nijedan učesnik neće mirno spavati. ”

Poruka u koju ne treba sumnjatiMaksvelova, čije se ime vraća u prvim dokumentima koji su objavljeni dan pre smrti milijardera. NJoj se gubi trag od 2016. godine. Ova Britanka koja je oduvek bila u visokom društvu, odjednom se iznova pojavila na fotografiji u restoranu brze hrane u Los Anđelesu, dok zadubljeno čita knjigu “Knjiga časti: Tajni životi i smrti operatera CIA, prenosi NJujork Post. Kao da šalje prikrivenu poruku onima koji su je napustili.

Maksvelova, vrlo bliska milijarderu, bila je posrednik u vrbovanju maloletnih devojaka.

Već 2015. godine navodna žrtva, Virdžinija Roberts Gifr, podnela je tužbu protiv “para”. U svojoj tužbi ona optužuje Kasvelovu za pomoć Epstajnu kod prisile da učestvuje, s drugim maloletnim devojkama, u seksualnim orgijama u mnogim domovima milijardera. Regrutovana dok je imala 16 godina kako bi radila kao maserka, Gifrova se uskoro našla suočena s drugačijom situacijom. Reč “masaža” postala je šifra za “seks”, objašnjava ona u svojoj izjavi, navodeći: “Cio mi se život sastojao u tome da ugodim tim muškarcima i usrećim Gislejn i DŽefrija.”

Način rada Maksvelove bio je relativno jednostavan, prema Sari Rensom, koja je dobila u parničnom postupku protiv Epstajna 2018. Između 2006. i 2007. obećao je da će joj platiti školarinu u zamenu za seksualne usluge. Dokazi koji potvrđuju ovu verziju i danas izlaze na svetlo dana. DŽenifer Araoz, još jedna navodna žrtva Epstajna, upravo je podnela prijavu protiv Maksvelove i tri druge neidentifikovane žene pred sudom u NJujorku. U svojoj tužbi na 15 stranica opisuje kako se iz skromne jednoroditeljske porodice našla u “zamci” Epstajna, opisujući metodu sličnu onoj koja je proizašla iz svedočenja drugih žrtava bogatog finansijera.

Osim toga, prema Gvardijanu, dokumenti objavljeni nekoliko sati pre smrti Epstajna otkrivaju da je Maksvelova tražila od mladih žena da pronađu druge maloletne devojke kako bi proširile mrežu. Za advokate Gifrove, koji navode nekoliko svedoka, ovi dokumenti potvrđuju da je Maksvelova bila zadužena za “regrutovanje, održavanje, skrivanje i organizovanje trgovine devojkama za Epstajna”. Mlada žena takođe optužuje Maksvelovu za seksualno zlostavljanje.

U senci obaveštajne službe

Maksvelova je (57) vrlo dobro integrisana figura u visokom društvu u kom je živela od detinjstva. NJen otac, Robert Maksvel, bio je britanski medijski moćnik koji je osnovao Pergamon Pres, pre nego što je ulagao u britanske tabloide poput Mirora i MTV Jurop.

Umro je 1991. godine na svojoj jahti. NJegov život je prepun kontroverzi. Malo pre svoje smrti, Ari Ben Menaš, koji se predstavio kao bivši Mosadov agent, kontaktirao je s nekoliko britanskih i američkih novinskih agencija, objasnivši da je Robert Maksvel dugogodišnji agent izraelske inteligencije, objavljeno je davno u medijima.

Iako tvrdnje iz knjige Gideonovi špijuni: Tajna istorija Mosada nisu potvrđene, istraživački novinar Gordon Tomas izveštava da je šest Mosadovih agenata prisustvovalo Maksvelovoj sahrani u Izraelu, gde se izraelski premijer tada pohvalio: “Učinio je više za Izrael nego što to danas može reći.”

Maksvelova koja je stekla dobar društveni položaj zahvaljujući moćnoj mreži svoje porodice nekoliko meseci nakon smrti svog oca upoznaje Epstajna kog je upoznala s njujorškim elitama s kojima se druži otkako je napustila Britaniju, prenosi NJujork Tajms. Upoznala ga je s Bilom Kintonom, tadašnjim predsednikom Sjedinjenih Država, čiji su odnosi s Epstajnom pokrenuli mnoga pitanja. Element koji svedoči o njenoj blizini s bivšim šefom države su fotografije s venčanja Čelsi Klinton 2010. godine.

Kao što se može videti iz crne beležnice milijardera, njihov krug saradnika je bio vrlo opsežan. Međutim, prema bliskoj prijateljici Maksvelove, koju je anonimno citirao magazin Vaniti Fer, “par” se hvalio posedovanjem kompromitujućih elemenata „neverovatnog broja“ bogatih i slavnih osoba. Prema njenim rečima, ostrvo milijardera na Karibima bilo je prepuno kamera, što je omogućilo “bračnom paru” da prikupi “lične polise osiguranja” ili čak ucene.

“I Maksvelova i Epstajn voleli su znati i posedovati tajne koje su destabilizovale ljude. On je uvek želeo da stvori utisak da je tajanstveni čovek međunarodnog formata:

“Ja kontrolišem sve i svakoga, okupljam ljude, posedujem ljude, mogu naškoditi ljudima”.

Stoga nije zabranjeno dovoditi u pitanje razloge zbog kojih su vlasti, barem u prvom suđenju, izrekle blažu kaznu Epstajnu. Novinarka Viki Vord, koja već godinama prati slučaj, takođe govori o tajnosti ove teme, a što joj je pod uslovom anonimnosti, rekla osoba visokog ranga Bele kuće.

Tokom razgovora o integrisanju Trampove administracije, Aleksandar Akosta, tužitelj iz Majamija zadužen za suđenje 2007. godine, navodno je rekao da je ovaj sporazum sklopio s advokatima milijardera, po naredbama odozgo: “Rečeno mi je da je Epstajn u “obaveštajnoj zajednici” i da ga je trebalo ostaviti na miru.

Čitajući izjave novinara i medijskih natpisa ne možemo se oteti utisku da se radi o velikom obaveštajnom skandalu. Postoji velika verovatnoća da su Epstajn i Maksvelova radili za dve najveće svetske obaveštajne službe  –  američku i izraelsku.

Možemo samo zamisliti šta ove dve obaveštajne službe poseduju o visokim političarima i biznismenima (uključujući i političare balkanskih država) koji se, prema zapadnim medijima, ponašaju nemoralno, a neretko i kriminalno.

Pročitajte OVDE šta prenosi Dojče Vele, koliko je Nemačkoj potrebna američka vojska.

Izvor: logicno.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA