Najnovije

SADA VUČIĆA ČUVAJU ŽENE: Šest pripadnica "Kobri" ispred Predsedništva, održan još jedan protest "1 od 5 miliona"

Protest "Jedan od pet miliona" počeo je večeras na Terazijama u Beogradu, a zatim su se učesnici okupili ispred zgrade Predsedništva Srbije, gde prvi put nije bilo zaštitne ograde, ali i gde su prvi put obezbeđenje činile šest pripadnica jedinice Kobre.

Protest u Beogradu (Foto: Jutjub)

Na velikoj traci ispred Predsedništva bilo je ispisano 35 zahteva, jer se, kako su organizatori protesta objasnili novinarima, traka pocepala pa nije bilo svih 42.

Demonstranti su držali upaljene baklje, zviždali i uzvikivali parole protiv vlasti, ali nije bilo incidenata za razliku od prošle subote.

Pre toga, na Terazijama, Srđan Marković, jedan od organizatora protesta, koji je prošle subote povređen u pokušaju da preskoči zaštitnu ogradu i probije bezbednosni obruč, obratio se i pozvao na bojkot izbora.

- Nema razgovora, pregovora i okruglih stolova s nasilnicima. Nemamo ništa protiv policije i vojske, oni su naši i narodni, a mi ćemo ih čuvati i oni će nas. Dosta je podela. Mi samo želimo da živimo normalno. Pozivamo na bojkot, jer u ovakvoj atmosferi neće postojati fer izbori - rekao je Marković.

Među učesnicima protesta bili su Dragan Đilas, Branislav Lečić i Marko Bastać.

Učesnici su večeras prošli i pored zgrade Javnog servisa, a skup je završen ispred zgrade REM-a, u znak podrške vlasnici novosadske televizije Kanal 9 Maji Pavlović, koja ponovo štrajkuje glađu.

Pročitajte OVDE zašto gore društvene mreže a u pitanju je Trg republike.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA