Najnovije

ŠIPTARSKI KRVNIK KOSOM UBIJAO ZAROBLJENE SRBE! Evo ko je bio Tačijeva desna ruka Naser Šalja zvani Fatira! (VIDEO)

Velika Britanija se prva povukla iz odbora Agencije za verifikaciju imovine Kosova, a pre dva dana su to uradile i SAD zbog odbijanja Prištine da sa čela te agencije smeni Nasera Šalju.

Hašim Tači (Foto: Jutjub)

Ambasador SAD na Kim Filip Kosnet je pomenutu odluku ovako obrazložio:

"SAD su se povukle kao ranije Velika Britanija. Nećemo nastaviti saradnju s rukovodstvom koje se služi ličnim i političkim interesima, umesto da služi narodu. Odabirom nekvalifikovanih prijatelja za vladine položaje šteti imidžu Kosova i predstavlja izdaju narodnog poverenja", napisao je američki ambasador Kosnet.

A ko je u stvari Naser Šalja zvani Fatira?

Jedan od najbljih saradnika Hašima Tačija, koji se poslednjih godina sprijateljio s Ramušem i Dautom Haradinajem bio je opužen da je srpske zarobljenike ubijao kosom.

Naser Šalja (Foto: Jutjub)

Povezivan je i sa slučajem ''Klečka'', kada su 1998. kindapovani Srbi iz Orahovca mučeni, silovani i na kraju ubijani tako što su bacani u jamu sa krečom.

Podsećanja radi, tada su pripadnici OVK u periodu od 12. maja do 22. jula 1998. na najbrutalniji način ubili 84 civila srpske nacionalnosti, a njihovi ostaci pronađeni su u masovnim grobnicama. Među optuženima za pomenuti masakr bio je i Fatmir LJimaj, ali protiv njega, kao i protiv ostale osmorice, među kojima je bio i Naser Šalja, albanski sud u Prištini odbacio je sve optužbe.

Sam Šalja, nije bio previše zabrinut zbog poteza koji su povukli Veliku Britanija i SAD, pa je samo izjavio kako Agencija, na čijem čelu on radi u zakonu i da ''oslobađa uzurpiranu imovinu na severu''.

“Uz bezrezervnu podršku članova međunarodnog odbora i podršku kancelarije UNDP-a, u završnoj smo fazi implementacije odluka o vraćanju stanarskih prava u društvenom vlasništvu koja su izgubljena kao rezultat diskriminacije i kompezacije”,piše u saoštenju Agencije i ističe da su već ''ispraznili okupirane nekretnine u severnoj Mitrovici''.

Pročitajte OVDE zašto Vašington i London peru ruke od “OVK”.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA