Najnovije

DODIKU PRETE SMRĆU! NEKO PREDSTAVNIKU SRBA RADI O GLAVI: Sipa odmah preduzela potrebne mere!

Iz Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH danas je agenciji Srna rečeno da su preduzeli potrebne mere na utvrđivanju svih relevantnih činjenica u vezi sa pretnjama smrću srpskom članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku, izrečenim u komentarima na portalu BN televizije i o preduzetim merama obavestila Tužilaštvo BiH.

Milorad Dodik (Foto: Jutjub)

Iz Sipe podsjećaju da su 30. jula primili informaciju MUP-a Republike Srpske o članku objavljenom na portalu BN televizije i komentaru sa pretećim sadržajem koji je upućen članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku od NN lica pod pseudonimom "Romanija", posle čega su preduzete potrebne mere i radnje na utvrđivanju svih relevantnih činjenica o ovoj informaciji.

"O svim preduzetim merama i radnjama policijskih službenika u vezi sa ovim, Sipa je 1. avgusta obavestila Tužilaštvo BiH", navodi se u odgovoru Sipe na pitanje Srne u kojoj je fazi istraga o prijetnjama smrću koje su 23. jula, posredstvom portala BN televizije, upućene Dodiku.

Iz Sipe dodaju da nastavljaju aktivnosti na utvrđivanju svih relevantnih činjenica u konkretnom slučaju, ali da, radi zaštite preduzetih i planiranih mera i radnji, ne mogu otkriti više detalja.

MUP Republike Srpske je odmah preduzeo mere nakon što su 23. jula na portalu BN televizije objavljeni komentari u kojima je Dodiku prijećeno smrću i o tome obavestio i Sipu, u čijoj je direktnoj nadležnosti ovaj slučaj.

Na ovom portalu ispod jednog teksta postavljen je prijeteći komentar koji su administratori kasnije uklonili.

Među njima je bio i komentar autora pod pseudonimom "Romanija" sledećeg sadržaja: "Vukane kapu ti skidam. Da ti Bog podari zdravlje i dug život. Malo je tako poštenih ljudi. A Dodika jedino metak može skinuti sa čela Republike Srpske i napaćenog naroda. Molim Boga da se neko nađe i da ga upuca da čitav narod oslobodi okova i lanaca. Nema druge, izgleda".

Tek nakon što su objavljeni tekstovi o upućenim prijetnjama Dodiku, ovaj komentar je izbrisan sa portala BN televizije, ali je nastavljena istraga kako bi bilo utvrđeno ko je autor komentara.

Srna navodi da se povodom pretnji srpskom članu Predsedništva BiH posredstvom portala BN televizije nije oglasilo nijedno udruženje novinara u BiH.

I dok je Srna iz Sipe danima čekala osnovne informacije o istrazi u vezi sa pretnjama Dodiku, agencija podseća da je policija Srbije za samo 24 časa otkrila Šapčanku koja je preko "Tvitera" pretila predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i da joj je određen jednomesečni pritvor.

Vojska Srbije će učestvovati na vojnoj paradi na Crvenom trgu! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA