Najnovije

CRKVA SE KONAČNO OGLASILA I OŠTRO OSUDILA OVU POJAVU: Molimo vernike da ne praktikuju ovo, može izazvati duhovne i duševne probleme! (FOTO)

Na društvenim mrežama već neko vreme kruži slika obaveštenja koje je navodno okačeno na vratima jedne od pravoslavnih crkvi u parohiji Gornjokoviljskoj u Vojvodini.

Sabor SPC (Foto: Jutjub)

Povodom trenda praktikovanja joge koji je zavladao u našoj zemlji oglasila se i Srpska pravoslavna crkva i to ovim obaveštenjem:

To nije prvi put da se SPC bavi jogom, pošto je ranije ove godine takođe upućen apel vernicima da je ne praktikuju. U izjavi koju je dao za portal Danas, sveštenik Oliver Subotić, naveo je dva razloga zašto je SPC protiv toga.

- Joga nije samo sistem telesnih vežbi, već i duhovnih vežbi, koje svoj izvor imaju u hinduizmu, a pri tom telesne vežbe koje se rade, na tim treninzima, u velikoj meri u svojim pokretima, u pozama koje se zauzimaju, zapravo predstavljaju ritualno nasleđe hinduizma. Tako neke poze predstavljaju poze blagodarenja hinduističkim božanstvima - rekao je Subotić.

Sa druge strane, iz joga udruženja poručuju da se vežbanjem takođe postiže duhovnost, ali i da joga nije relgija. Ipak, stav pravoslavnih crkava neće da komentarišu.

Nenad Jezdić se oglasio povodom napada! Više o tome OVDE.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA