Najnovije

AMERI SE HVALE: Pogledajte kako se najnoviji avioni Boing KC-46A Pegasus i F35 dopunjavaju u vazduhu! (VIDEO)

Američko vazduhoplovstvo je pokazalo video svoje dve najnovije letelice. Naime, snimak prikazuje cisternu za dopunu gorivom u vazduhu Boing KC-46A Pegasus i avion pete generacije F-35 Lightening II.

Dopunjavanje gorivom u vazduhu novih američkih aviona (Foto: Jutjub)

Prošlog meseca 418. Eskadrila za letna ispitivanja, koja nadgleda testiranje KC-46 Pegasus, i 461. Skvadron za letna ispitivanja, koji nadgleda testiranje F-35 Lightening II, završili su testiranje i dobijanje sertifikata za ove platformame.

Ovo je još jedan korak ka unapređenju sposobnosti koji će direktno uticati na F-35, rekao je potpukovnik Taker Hamilton, 461. komandant FLTS-a i direktor F-35 Integrejted Test Fors.

“Mogućnost F-35 da uzima gorivo iz KC-46 je ogromna sposobnost novog aviona”, rekao je Hamilton. „Našim zajedničkim naporima, F-35 će uskoro dobiti odobrenje koje je temelj sparivanja aviona, F-35 i KC-46, koji će definisati borbeni prostor narednim decenijama.“

KC-46A Pegasus trebao bi započeti zamenu stare flote vazduhoplovnih tankera, koja puni američke avione više od 50 godina. KC-46A će pružiti podršku dopunjavanju vazduhoplova u vazduhu za američko vazduhoplovstvo, mornaricu, marince kao i za savezničke letelice.

KC-46 je prihvaćen od strane USAF. Prva dva aviona su isporučena u vazduhoplovnu bazu Mekkonel, Kanzas, 25. januara. KC-46 je razvijen na osnovu sposobnosti drugih vazdušnih cisterni, kao što su KC-10 i KC-135. KC-46 se može dopunjavati u vazduhu i ima poboljšane mogućnosti komunikacije, samozaštite i svesnosti o situaciji.

Pogledajte OVDE neverovatan snimak sa granice svemira.

Izvor: logicno. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA