Najnovije

UKRAJINA UPOTREBILA "ZABRANJENA SREDSTVA I METODE RATOVANJA"! Oborena i letelica! Rusi zagrmeli, ceo slučaj ide Republičkom tužilaštvu!

Narodna milicija Luganske narodne republike oborila je naoružanu bespilotnu letelicu ukrajinskih snaga bezbednosti na liniji u Donbasu, saopštio je novinarima načelnik pres-službe odeljenja za odbranu LNR Jakov Osadčij.

Ukrajinska vojska (Foto: jutjub)

Letovi vojne avijacije i dronova iznad linije razgraničenja u Donbasu zabranjeni su Minskim sporazumima.

Danas je Narodna milicija ponovo sprečila pokušaj upotrebe drona koji je pokušao da zaobiđe njene pozicije i da se uputi ka naselju Vesjolaja Gora - rekao je Osadčij.

Po njegovim rečima, dron Oružanih snaga Ukrajine bio je opremljen improvizovanim uređajem za ispaljivanje granata VOG-25. Osadčij je dodao da će materijali kojima raspolaže Narodna milicija biti prosleđeni Republičkom tužilaštvu i priloženi krivičnim predmetima protiv komandanta 46. brigade Oružanih snaga Ukrajine, pod članovima "teroristički napad" i "upotreba zabranjenih sredstava i metoda rata".

Tokom sastanka tročlane kontakt-grupe u Minsku komanda operacije Združenih snaga nastavlja da destabilizuje situaciju, vršeći provokacije koristeći bespilotne letelice - dodao je Osadčij.

Ko su novi kineski specijalci, saznajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA