Najnovije

LIKVIDIRAN SVIRENI DŽELAT DŽIHADISTA: Bio je desna ruka Al Kaide u Siriji! Terorista raznet u komade! (FOTO)

Jedan od vođa terorističke grupe Horas al-Din, koja je povezana sa Al Kaidom, Suhaib Abu Kalad, ubijen je danas u centru grada Idliba.

Mesto gde je ubijen jedan od terorističkih vođa (Foto: southfront.org)

Prema izvorima lokalnih medija navodi se da je improvizovana bomba bila postavljena ispod auta jednog od vođe Horasa al-Dina. Abu Kalad je ušao u automobil koji je bio parkiran u blizini njegovog stana u delu Idliba, koji se zove Al Jamija.

Neko je potom aktivirao bombu koja je ubila terorista, a ranila je drugu osoba, koja je bila sa njim u automobilu, a pretpostavlja se da je to bio njegov telohranitelj.

Abu Kalad je bio jedan od glavnih komandanata Horasa al-Dina. Zbog svojih zverstava dobio je nadimak Al-Muhandis (“Inžinjer”)! On je poreklom iz Jordana, a bio je veteran rata iz Avganistana.

“Al-Muhandis je bio borac u Avganistanu i Jemenu. Bio je i u zatvoru u Iranu. On je stigao među nas iz Al-Kaidinog krila Al-Zavahirija”, rekao je jedan od izvora.

Abu-Kalad je drugi komandant Horasa al-Dina, koji je ubijen ovog meseca. Prvi komandant je bio Tunišanin Abu al-Valid al-Tunisi, koji je ubijen na sličan način u gradu Taftanaz na istoku Idliba.

Još niko nije preuzeo odgovornost za ovaj napad. Neki opozicioni aktivisti veruju da iza ovih napada stoje pojedine ćelije Islamske države, a drugi smatraju da je to uradila sirijska ili ruska obaveštajna služba.



Pročitajte OVDE kako je sirijska vojska odlučila da krene u konačni obračun sa teroristima u Idlibu.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA