Najnovije

NEMCI TAČIJEVE SPECIJALCE UVEŽBAVAJU ZA RAT PROTIV SRBA?! Instruktori su elitni pripadnici Bundesvera i vojske SAD! (VIDEO)

Specijalci tzv Vojske Kosova nalaze se na obuci u Nemačkoj gde ih za vojne akcije spremaju elitni pripadnici vojski Nemačke i SAD!

Nemački specijalci (Foto: Jutjub)

Dvanaestočlani kontingent tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) učestvovao je na multinacionalnoj vežbi objedinjenih kopnenih operacija u Nemačkoj, pod nazivom „Kombinovano rešavanje KSII", prenela je KTV, na albanskom jeziku.

Prema njegovim rečima ovi specijalci imaće dozvolu i da pucaju, a samim tim i da ubiju po nahođenju.

Svrha obuke izvedena je s ciljem obučavanja američkih regionalnih snaga na nivou brigade, u znak podrške ciljevima američke Evropske komande za saradnju i bezbednost, za utvrđivanje spremnosti sa NATO saveznicima i partnerima.

Vežba je počela 9. avgusta u bazi američke vojske Evrope (USAREUR) u Nemačkoj.

Tim KBS u ovoj vežbi, kako se navodi, podržava 1. oklopnu pešadijsku brigadu pešadijske divizije u oblasti komunikacije, osoblja, operacija kao i u oblasti praćenja i kontrole razvoja obuke.

Tokom obuke, javio je RTK, sprovedene su stalne aktivnosti na postavljanju i premeštanju prenosnika po potrebi za podršku taktičkim operacijama 1. snaperskog bataljona i za saradnju sa kompanijom Charlie Comunication Company.

Kosovske bezbednosne snage (KBS), koje Priština planira da transformiše u vojsku, trenutno raspolažu sa oko 2.500 aktivnih pripadnika i sa oko 800 u rezervi.

Problem za Amere, Nemce, ali i Tačijeve navode specijalce jesto to što Srbija ima zaista paklene specijalne jedinice, koje su u rangu, a neretko i bolje od pandama u SAD i NATO. O motivima je izlišno i govoriti…

Pročitajte OVDE šta se to pakleno dešava kod Knina.

Izvor: Informer

Bonus video

Građanska patrola i Video dokaz na protestu

Knjigu “Smak Sveta” Dragoša Kalajića možete poručiti na linku OVDE.

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA