Najnovije

Strelkov sa zebnjom primio vest o formiranju Oružanih snaga Novorosije

Bivši ministar odbrane DNR Igor Strelkov saopštio je noćas da je sa zebnjom primio vest o početku formiranja Oružanih snaga Novorosije i reakcije na nju. Nimalo čudno: Strelkov zazire da je ono što se događa plod određenog raskola među vojnim komandirima odreda pre svega na teritoriji Donjecke Republike.
Strelkov (Foto: Novorossia.Su)

Strelkov (Foto: Novorossia.Su)

Evo njegovog „po-strelkovski” kratkog komentara koji dosta toga osvetljava: „Pažljivo pogledajte potpise ispod dokumenta (protokola o početku formiranja Oružanih snaga Novorosije). Potpisali su se i Bezler i Hodakovskij (ostale ne znam). S obzirom na potpise, izgleda da će glavnokomandujući (o njemu ne mogu ništa da kažem, ni dobro ni loše, jer mi je potpuno nepoznat) komandovati samo grupom koja se suprotstavlja Zaharčenku (Aleksandar, premijer DNR), Kononovu (Vladimir, ministar odbrane DNR) i „Hmurom”... Ovo je otvoreni raskol među grupama lokalnih komandanata Novorosije koji je postao javan. Dogodilo se upravo ono što sam se ja – svim silama – trudio da ne dozvolim, čak i po cenu otvorenih ličnih ustupaka. Neprijatno. Veoma neprijatno! Danas sam se videom sa Mozgovim (Aleksej). Verujem da je on dovoljno razuman da ostane postrani od ovih unutrašnjih trvenja, kao što je uspevao i ranije”. Povodom „trvenja” se oglasio i Aleksandar Matjušin koji komanduje odredom „Varjag”, a jedan je od petorice potpisnika „odluke” o početku formiranja Oružanih snaga Novorosije. „Odlučili smo – objasnio je - da objedinimo snage radi zajedničke pobede. Svi shvatamo da se rat ne može dobiti samo sedenjem u odbrani, da treba prelaziti na aktivnija vojna dejstva. Pojavio se čovek (misli na generala Ivana Korsunja koje je kvintet proglasio za glavnokomandujućeg OS Novorosije) koji nam je pokazao put ka pobedi kroz objedinjavanje i ozanzivna dejstva”. Upitan – šta će biti sa komandirima koji odbiju da se potčine Korsunju – Matjušin je rekao: „Takvi komandiri će b a njihove jedinice razoružane. Prošlo je vreme „atamana”, a došlo vreme da formira regularna armija jer ćemo bez nje – izgubiti rat”. Matjušin je priznao da kvintet pre nego što je proglasio OS Novorosije o tome nije razgovoarao da sa Luganskom Republikom. Dodao je da su „potrebni kontakti upravo u toku”.
Pročitajte još:MOZGOVOJ: Oružane snage Novorosije ne mogu se formirati bez vojnog savetaEvo zašto Novorusija nikad neće živeti u Ukrajini (VIDEO)
Izvor: Fakti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA