Najnovije

PUPOVAC: Hrvatska postaje faktor nestabilnosti na prostoru bivše Jugoslavije

Predsednik SDS Milorad Pupovac upozorio je povodom najnovijih napada na građane srpske nacionalnosti na kninskom području, kako situacija u Hrvatskoj u pogledu međuetničke tolerancije nije dobra. 

Milorad Pupovac (Foto: Jutjub)

– U pogledu stanja mira, sigurnosti, poštovanja Ustava i zakona, te međunarodnih ugovora, koje je Republika Hrvatska potpisala, poštovanja povelja međunarodnih organizacija čija je članica, od UN, NATO, Saveta Evrope i Evropske unije, situacija u Hrvatskoj nije dobra – dodaje Pupovac za Radio Sarajevo.

Prema njegovim rečima, situacija u toj zemlji se pogoršava od 2014. 

- Politika je tesno povezana sa istorijskim revizionizmom koji se u Hrvatskoj ogleda u tome da se pokušava rehabilitovati ustaški pokret i ustanoviti ga u novom evropskom kontekstu, u novoj evropskoj Hrvatskoj. U tome značajnu ulogu imaju pojedini članovi episkopata lokalne Katoličke crkve i klera uopšte, imaju pojedine veteranske organizacije, pojedine političke stranke i nevladine organizacije koje su nastale uz tesnu povezanost s episkopatom lokalne Katoličke crkve i nacionalne Katoličke crkve i političkih stranaka koje su s njima povezane kao njihovo političko krilo –  upozorava Pupovac.

Prema njegovim rečima na sceni je istorijski revizionizam.

– Ta vrsta istorijskog revizionizma u kojem se u evropskom kontekstu želi rehabilitovati ustaštvo, a optužiti sve druge: Jugoslaviju, socijalistički poredak, komunistički pokret, druge narode na prostoru bivše Jugoslavije, to jest Srbe i ostale, to je nešto što je matrica po kojoj se to odvija u Republici Hrvatskoj. I to doprinosi tome da Hrvatska postaje faktor nestabilnosti na prostorima bivše Jugoslavije. Da Hrvatska postaje faktor produbljivanja nepoverenja na prostorima bivše Jugoslavije i da predstavlja svojevrsnu crnu ovcu ionako ne baš svetlom stanju međuetničkih odnosa na prostorima bivše Jugoslavije –  podvukao je Pupovac.

Pročitajte OVDE  kakva je to prljava zavera milogoraca otkrivena.

Izvor: rtvbn. com/radio sarajevo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA