Najnovije

VELIKI ZAPLET: Iranski tanker promenio kurs! Grčka pukla pod ucenom Amerike! Imaju samo jedno mesto gde mogu otići!

Iranski tanker sa 2,1 miliona barela sirove nafte vredne 130 miliona dolara, pre nekoliko dana pušten iz Gibraltara nakon višednevne zaplene.

Iranski tanker (Foto: jutjub)

Tanker je promenio kurs i sada plovi ka lucu Mesrin u Turskoj pošto je Grčka saopštila da neće da rizikuje svoje odnose sa SAD koje se protive i prete sankcijama ukoliko tanker stigne u Grčku.

To je otkriveno kada je posada tankera "Adrijan Darja 1" unela novu destinaciju u Automatski identifikacioni sistem, međutim, navodi se, Turska možda i nije krajnja destinacija.

Kako se navodi, turska luka Mesrin se nalazi 200 kilometara severozapadno od rafinerije u Banijasu u Siriji, gde je navodno tanker i krenuo, pre nego što je početkom jula zadržan u Gibraltaru.

Pretpostavlja se da će tanker stići u Mesrin za nedelju dana.

Zaustavljanje a zatim puštanje tankera u Gibraltaru pojačalo je tenzije između Irana i SAD, a prema dokumentima SAD, tanker je navodno u vlasništvu iranske Revolucionarne garde, elitne vojne jedinice Irana koju SAD smatraju terorističkom organizacijom, a koja je pod direktnim vođstvom vrhovnog vođe Irana, ajatolaha Alija Hamneija.

Zbog čega je Severna Koreja ispalila čak 7 raketa, saznajte OVDE.

Izvor: Tanjug

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA