Najnovije

ELITNE SIRIJSKE SNAGE I RUSKI AVIONI POJAČALI NAPADE: Evo zašto je baš ovaj gradić veoma važan za ishod borbi u Latakiji!

Sirijska arapska armija (SAA) izvela je jutros veliki napad na ključni planinski grad Kabani, rekao je izvor iz vojske Al-Masdar NJuzu.

Elitne sirijske snage u latakiji (Foto: Jutjub)

Predvođena elitnom 42. brigadom (Gijat snage) četvrte oklopne divizije, sirijska arapska armija ranije danas započela preliminarni napad na Kabani; međutim, njihov glavni napad na grad počeo je pre sat vremena.

U ovoj bitci koja je u toku učestvuje i rusko ratno vazduhoplovstvo, koje je već pokrenulo niz vazdušnih napada preko položaja džihadista.

Do sada nije zabeležena nikakav napredak od strane sirijske vojske. Trenutno su skkoncentrisani na južni pravac Kabanija, koji je bio poprište sukoba u poslednje dve nedelje.

SAA pokušava da zauzme poslednjih nekoliko tačaka koje se nalaze južno od Kabanija; ove lokacije su trenutno pod kontrolom Hadžat Tahrir Al Šama i Islamske stranke Turkestan.

Ove dve džihadističke grupe zajednički su odolevale napadima sirijske vojske i više puta im uzvratile nakon nekoliko žestokih angažmana južno od Kabanija.

Kabani je mali planinski gradić koji se nalazi u severoistočnom kraju pokrajine Latakija. NJegova blizina ravnice Al Ghab i DŽisr Al Šugur učinila je njeno zauzimanje visokim prioritetom za centralnu komandu sirijske vojske.

Pročitajte OVDE  šta je Iran obećao Izraelcima.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA