Najnovije

KIM TESTIRAO VIŠECEVNI BACAČ RAKETA: Ugodno mi je da gledam eksplozije koje tresu Zemlju!

Uspešno testiranje novog „super-velikog višecevnog bacača raketa“ nije ništa drugo do „čudo“ koje su izveli severnokorejski naučnici, saopštio je Pjongjang, dok je Kim DŽong Un naglasio da će se nastaviti s ispaljivanjem raketa koje je tako ugodno za njegov pogled.

Kim DŽong Un (Foto: kremlin.ru)

Čini se da se tu našao i američki predsednik Donald Tramp, kada je rekao da Kim voli da gleda kako lete rakete. Fotografije sa subotnjeg testiranja, koje je objavila severnokorejska agencija KCNA, pokazale su da je severnokorejski lider očaran i jasno oduševljen „veličanstvenim eksplozijama koje su ponovo i ponovo tresle Zemlju“.

Nasmejani Kim je pozirao pored raketnog sistema i timom naučnika koje su severnokorejski mediji nazvali „dragocenim blagom i bogatstvom zemlje koje se ne može dati ni za šta“.

Ranije juče, kada je odgovarao na pitanje o sedmom vojnom testu Severne Koreje ovog leta, Donald Tramp je rekao da je Kim uvek bio "prilično iskren" sa njim u vezi sa njegovom strašću ka lansiranju raketa, sugerišući da će još jedan test teško uticati na već zaustavljene pregovore o denuklearizaciji.

U međuvremenu, Kim je još jednom naglasio da Severna Koreja "nikada neće dati svoju stratešku bezbednost" za ukidanje sankcija (što SAD nikada nisu garantovale), te obećao da će se žestoko boriti sa "sve većim vojnim pretnjama i ofanzivnim pritiskom".

Lideri G7 razmatrali povratak Rusije u svoje redove! Više o tome OVDE.

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA