Najnovije

ILI MI ILI ŠIPTARI: Ne mogu da se odluče sa kim će, jednom zadnjicom na dve stolice! Evo kako se sada Zaev ulizuje Srbiji!

Zoran Zaev je na konferenciji za medije sa Anom Brnabić rekao da su takse Prištine neprihvatljive i da su u suprotnosti sa svim ugovorima uključujući i Cefta i loše utiču na osnaživanje regiona.

Zoran Zaev (Foto: jutjub)

"Treba da nalazimo načine kako da olakšamo razvoj trgovine. Takse Prištine ne idu u prilog tome. Mi smo priznali (tzv.) Kosovo, stojimo do naših odluka ali i stojimo na stavu da ne podržavamo takve mere Prištine", rekao je Zaev.

Za Severnu Makedoniju je, navodi Zaev, važna regionalna saradnja i Skoplje ne vidi benefite od takse.

"Mi smo protiv uvođenja povećanih tarifa prema prijateljskoj Srbiji", rekao je Zaev.

Naglasio je da Severna Makedonija žali što su prekinuti pregovori Beograda i Prištine.

"Za nas je bilateralno rešenje koje će garantovati mir i i obezbediti regionalnu saradnju i rast ekonomije i životnog standarda jedino prihvatljivo rešenje", rekao je Zaev.

On je rekao i da je Skoplje na raspolaganju i nudi pomoć za rešavanje kosovskog pitanja jer je, naglasio je, u interesu regiona.

"Ohrabrujem lidere da nalaze rešenje kroz dijalog i kompromis", poručio je severnomakedonski premijer.

"Lažne vesti ne mogu da ugroze naše odnose" – dodao je on.

Na pitanje kako kometariše navode pojedinih srpskih medija o njegovoj umešanosti u aferu "Reket", Zaev je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerkom Anom Brnabić rekao da nastoji da istinom odgovara na lažne vesti.

"Naši odnosi su dobri i biće dugo dobri, jer su naši narodi povezani i sarađuju. Teško mi pada svakako da čujem sve to i trudimo se istinom da odgovorimo na ta pitanja", rekao je Zaev.

Naveo je da problem sa lažnim vestim ima ceo svet i da se moraju naći načini za institucionalni odgovor jer takvi lažni navodi mogu da ugroze integritet i odnose među zemljama.

Brnabićeva je komentarišući fenomen lažnih vesti rekla da se protiv njih bori ceo svet.

Lažne vesti nam, kaže, oduzimaju dosta vremena jer mora i njima da se bavi.

"Mi se fokusiramo na konkretne stvari koje mogu da donesu bolji kvalitet života građana, a nadam se da to građani umeju da prepoznaju", rekla je Brnabićeva i navela da političari u svetu moraju da se obračunaju sa lažnim vestima i da nađu institucionalni odgovor.

Kakv tajni pakt je Amerika napravila sa Srbijom oko Kosova, saznajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA