Najnovije

LJUDSKA GLUPOST JE BESKONAČNA: Hrvati izmišljaju priče o Zvezdinom tenku, a nemaju pojma koliko su šuplji!

Postavljanje tenka iz Vukovara ispred Marakane, pred revnaš utakmicu između Crvene zvezde i Jang Bojsa izazvalo je veliku buru u javnosti. Osim što je podelio publiku u Srbiji, ovaj potez rukovodstva crveno-belih podigao je prašinu i u komšiluku, pa su se prvi oglasili uvek nezadovoljni Hrvati. 

Tenk T-55 (Foto: Jutjub)

Na hrvatskim portalima usledili su samo negativni komentare povodom ovog poteza srpskog šampiona, dok je tokom dana na naslovnoj strnani portala "24 sata.hr" osvanuo intervju sa bivšim vojnikom i Domobranom Josipom Horvatom, poznatim pod nadimkom "Mađar".

Nekadašnji pripadnik hrvatske vojske je u za ovaj portal naglasio da je prepoznao tenk koji se sada nalazi ispred stadiona "Rajko Mitić", kao i da je to upravo tenk iz Vukovara, a da su ga Srbi samo prefarbali. 

- Prepoznao sam taj tenk. Novo je što su ga samo prebojili, a da se ja pitam, trebali su ostaviti hrvatski grb koji smo mi dali da se naslika na njega - tvrdi Horvat.

Mađar se prisetio i dana kada je ovaj tenk, iako se ispred Marakane nalazi samo njegova maketa, zarobio sa kolegama i taj dar im je bio dovoljan mesecima da odolevaju napadima. 

- Dva srpska tenka T-55 došla su do Lušca. Zamenik i ja smo dobili naređenje da očistimo to područje. Bilo je tu pucvnjave, a ja sam na kraju skočio na taj tenk i otvorio ga. Bio sam doslovno naoružan samo nožem. U njemu su bili rezervisti koje su terali da se bore protiv Hrvata i oni su se odmah predali. Na čelu im je bio jedan bradati četnik - evocirao je uspomene Horvat.

Obzirom da je tenk ispred Marakane samo maketa, Horvat je pokušao da se iskupi za glupost koju je izjavio, pa je rekao: 

- Ma koga oni lažu!? Nije to nikakva maketa - istakao je Mađar, koji je u vreme rata bio zapovednik četvrte tenkovske jedinice 204. vukovarske brigade hrvatske vojske.

Jedno mesto u tvrđavi zemunskog klana krilo mračne tajne! Više o tome OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA