Najnovije

"Idi u tvoju četničku Srbiju, doći ćemo ti na sahranu u crnim uniformama!" Krvožedne ustaše pisale uglednom istoričaru! (FOTO/VIDEO)

Hrvatski istoričar Hrvoje Klasić dobio je pretnje ustaša i poruku da im je žao što nije tačna vest da je likvidiran. Klasića je u njegovoj kancelariji na Filozofskom fakultetu u Zagrebu dočekalo pismo s ozbiljnim pretnjama od lica koja sebe nazivaju ustašama. 

Ustaše (Foto: Jutjub)

- Rado ćemo ti doći na sahranu u HOS-ovim uniformama na kojima se lepo ističe pozdrav 'Za dom spremni - navodi se u pismu. 

Klasiću, koji u svojim radovima i istupima jasno otkriva pravo lice Nezavisne Države Hrvatske, ustaše poručuju da će ga "Za dom spremni" nadživeti, baš kao i "četnike i antifašiste".

- Grizete se od muke kada vidite koliko ljudi, a naročito mladih, dolazi na koncerte Marka Perkovića Tompsona i otpozdravljaju mu na - 'Za dom'. Ti si respektabilni istoričar u tebi dragoj četničkoj Srbiji. Tamo si uvek dobrodošao - ističe se u pismu. 

Posted by Hrvoje Klasić on Friday, September 23, 2016

U tom pismu Klasića nazivaju izdajnikom. 

- Poslednjih godina dobijam degutantna pisma, ali u njima se pazilo da se ne pređe granica... Pre par meseci dobio sam jedno iz kojeg se mogla iščitati pretnja smrću i prijavio sam to policiji, ali oni nisu do sada ništa otkrili - navodi Klasić za portal "Indeks" i najavljuje da će i ovo pismo odneti u policiju.

Posted by Hrvoje Klasić on Wednesday, March 16, 2016

Klasić navodi da je "duboko razočaran državom u kojoj živi. 

- Bio sam dobrovoljac 1991. godine, doktor sam istorije, nikoga nisam opljačkao, a prete mi jer govorim o temama svojih istraživanja. Da me u ratu pogodio metak iz snajpera, po meni bi se danas zvala škola u Sisku, a zovu me izdajnikom. Ovo nije incident, ovo je redovno stanje poslednjih godina - zaključuje Klasić.

Hrvatski mediji podsećaju da je dokumentarna serija o dešavanjima u ustaškoj NDH stopirana na HRT-u i da niko ne zna da li će uopšte biti emitovana, a Klasić je jedan od autora serije.

Srbija prva u svetu, a za Hrvatsku niko i ne pita! Više o tome OVDE.

Izvor: Index.hr

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA