Najnovije

Rosteh po prvi put predstavio eksportnu verziju drona „Korsar“

Holding „Rosэlektronika“ koja se nalazi u okviru državne korporacije Rosteh predstavilo je na avio-kosmičkom sajmu MAKS-2019 eksportni model bespilotne letelice „Korsar“. Ovaj letelica je dobila svu neophodnu propratnu dokumentaciju koja joj omogućava izvoz u druge zemlje sveta, tako da će biti ponuđena potencijalnim inostranim naručiocima.

Korsar dron (Foto: RIA)

Kompleks „Korsar“ je razvila kompanija KB „Luč“ (ulazi u sastav holdinga „Rosэlektronika“). U eksportnoj verziji ovaj dron obezbeđuje radijus dejstva od najmanje 100km. Maksimalna brzina letelice se kreće u rasponu od 100-180 km/č, a dužina leta može dostići 7,5 časova. Radna visina letelice se kreće u rasponu od 100-4000 metara. Poletna masa je 200kg, raspon krila 6,5 metara, a dužina aparata 4 metra. „Korsar“ od opreme može imati blok sa opto-elektronskim uređajima, radarskom stanicom, kompjuterizovanom aerofotokamerom, meterološkom opremom, a takođe i transportnim modulom.

Kako prenosi zvanični internet sajt Rosteh-a, glavna prednost kompleksa „Korsar“ je njegova otvorena arhitektura. Letelice se veoma lako može adaptirati na izvođenje čitavog spektra zadataka. Od upotrebe u meteorologiji i aerofoto snimanju terena, pa do detekcije ciljeva i transprota tereta. Na ovaj način, bpl „Korsar“ zamenjuje praktično celu flotu dronova različite specijalizacije.

U okviru projekta „Korsar“ napravljen je i inovacioni sistem za generisanje električne energije, minijaturna sklopka za startovanje motora i elektronski regulator njegovog rada.

Drugo, bpl „Korsar“ ima mogućnost operisanja u mrežnocentričnom obliku organizacije u razmeni informacionih podataka, koja se koristi za vezu drona sa centrom upravljanja i drugim korisnicima njenih usluga. Komunikacioni sistem koji se nalazi na „Korsaru“ obezbeđuje i povezivanje sa drugim tipovima vazdušnih i zemaljskih objekata. Tom prilikom se koristi visokozaštićen oblik veze, koji je veoma pouzdan i brz.

Ruske specijalne snage primećene u Alepu! Počinju nove operacije! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: bog-rata.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA