Najnovije

LINTA ODBRUSIO HRVATIMA BEZ PARDONA: Evo šta je rekao o predsednici Hrvatske i Tompsonovom koncertu!

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta ocenio je danas kao "srbomrzačku ali očekivanu izjavu hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da bi želela da ode na koncert ustaškog pevača Marka Perkovića Tompsona" 4. avgusta na splitskoj Rivi.

Miodrag Linta (Foto: Jutjub)

- Ovo je jedna u nizu uvredljivih izjava Kolinde Grabar Kitarović u kojima iskazuje otvorenu mržnju prema srpskom narodu i besramno slavi proterivanje preko 500.000 Srba sa područja današnje Hrvatsk - naveo je Linta u saopštenju za javnost.

On je istakao da je Marko Perković Tompson jedan od "glavnih promotera ustaštva i idol većina hrvatskog naroda, posebno mladih Hrvata" i podsetio da on slobodno i nesmetano svaki svoj koncert počinje sa ustaškim pozdravom "Za dom spremni" i da u svojim pesmama otvoreno veliča zločinačku NDH i žali za njenom propašću.

- U srbomrzačkoj pesmi 'Bojna Čavoglave', on krajiške Srbe i srpske dobrovoljce naziva, između ostalog, bandom koje će stići ruka pravde i u Srbiji. Sudovi u Hrvatskoj donose sramne presude da Tompson uzvikivanjem ustaškog pozrdrava 'Za dom spremni' i izvođenjem svojih pesama ne podstiče nacionalnu mržnju. Navedene i mnoge druge činjenice jasno potvrdjuju da je temelj Tudjmanove i Kitarovćeve Hrvatske NDH i ustaštvo - navodi Linta.

On je naglasio da je predsednica Hrvatske po zna koji put "ponovila vrhunsku laž da je zločinačka akcija 'Oluja' (1995) označila dolazak mira i da su hrvatske snage u BiH tobože slomile srpsku agresiju i sprečile nove Srebrenice".

- Akcija "Oluja" bila je zločinačka akcija koja je sinonim za zločine, masovno bombardovanje gradova i mjesta, etničko čišćenje i sistematsku pljačku, paljenje i uništavanje imovine. Kolinda Grabar Kitarović dobro zna da je Hrvatska vojska tokom 1995. godine izvršila agresiju na zapadnokrajiške opštine u BiH i tokom i posle zločinačkih akcija 'Leto 95', 'Maestral' i 'Južni potez', počinila brojne zločine nad srpskim narodom - zaključio je Linta.

Odnosi Rusije i Srbije su od strateškog značaja! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA