Najnovije

NIŠTA NE MOŽE DA PROMAKNE NJEGOVOM OŠTROM OKU: Kim lično nadgledao lansiranje rakete! (VIDEO)

Lider Severne Koreje Kim DŽong-un nadgledao je juče još jedno testiranje višestrukog sistema za lansiranje raketa koji bi mogao da poveća sposobnost Pjongjanga da napadne ciljeve u Južnoj Koreji i američke baze u toj zemlji, javila je danas severnokorejska zvanična agencija KCNA.

Kim DŽong Un (Foto: Jutjub)

Severna Koreja je saopštila da je u pitanju isti raketni artiljerijski sistem čije je testiranje Kim nadgledao u sredu, prenosi AP.

KCNA navodi da je Kim izrazio "veliko zadovoljstvo" testiranjem, za koje agencija tvrdi da je potvrdilo kontrolu visine, sposobnost promene putanje, preciznost i eksplozivnu snagu bojeve glave navođene rakete.

Vest dolazi dan pošto je južnokorejska vojska saopštila da je Severna Koreja dva puta ispalila projektile sa svoje istočne obale u trećoj rundi testiranja za samo nešto više od nedelju dana.

Stručnjaci smatraju da je Pjongjang intenzivirao testiranje projektila kako bi izvršio pritisak na Vašington i Seul zbog zastoja u nuklearnim pregovorima sa SAD i planiranim američko-južnokorejskim vojnim vežbama.

Oni ocenjuju da se u narednim mesecima može očekivati dalje demonstriranje vojnih sposobnosti Severne Koreje ukoliko ne bude pomaka po pitanju nastavka pregovora.

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je juče da nije zabrinut zbog severnokorejskih raketnih proba, navodeći da je reč o veoma standardnim projektilima kratkog dometa.

Severna Koreja krši rezoluciju UN, ali ne i dogovor sa SAD! Više o tome OVDE.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA