Najnovije

OVO NIJE ZA ZANEMARITI: Damask u panici! Otkriven tačan broj turskih vojnika i vojne opreme koja se nalazi u Siriji! Izveštaj je jeziv! (FOTO)

Sirijska vlada je došla sa detaljnom izjavom koja otkriva broj turskog osoblja i vojne opreme koji su stacionirani u Siriji. Predstavnik Sirije za razgovore u Astani, Bašar DŽafari takođe je primetio da je Ankara imenovala turskog guvernera za sirijski region na kome se nalaze Kurdi, Afrin, kao i za severne sirijske gradove Azaz, DŽarabulus i Marea.

Turska vojska ide ka Siriji (Foto: jutjub)

Novi prekid vatre u Velikoj Idlibi predstavlja "test turskih namera", rekao je Bašar DŽafari, tokom konferencije za štampu upozoravajući da strpljenje Damaska ima granice.

Sirijski diplomata je optužio Ankaru da je prekršila prethodni sporazum i otkrila broj turskih snaga raspoređenih u Siriji:
 

Turske snage raspoređene u Siriji (Foto: southfront. org)

„Turski režim rasporedio je na teritoriji Sirije 10.655 vojnog osoblja, uključujući oficire, podoficire i vojnike. Poslali su na teritoriju Sirije 166 borbenih tenkova, 278 oklopnih vozila, 18 raketnih bacača, 173 minobacača, 73 vozila naoružana teškim mitraljezima i 41 protivtenkovske rakete sa jasnim kršenjem sporazuma iz Astane, koji omogućava uspostavljanje 12 posmatračkih mesta turske policije sa ne više od 280 policajaca ", rekao je Jafari, a prenosi Sirijska arapska novinska agencija (SANA).  

Jafari je takođe napomenuo da je Ankara imenovala turskog guvernera za sirijsku regiju Afrin sa sedištem, kao i za severne sirijske gradove Azaza, DŽarabulus i Marea.

Damask je dan ranije najavio uslovno primirje u Velikoj Idlibi. Hadžat Tahrir al-Šam (HTŠ) i njegovi saveznici prihvatili su primirje. Međutim, zanemarili su deo rekavši da se trebaju povući iz demilitarizirane zone 20 km oko Idliba.

Oštre izjave DŽafara protiv Turske govore da Damask ima malo poverenja u Ankaru, što je prekršilo nekoliko sporazuma postignutih u okviru procesa u Astani.

Kako ruski padobranci uništavaju neprijatelje iz vazduha, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA