Najnovije

"Dobro jutro Donalde Trampe!" Iran demantuje navodno neuspeli pokušaj lansiranja satelita (FOTO/VIDEO)

Iranski ministar za komunikacije i informacionu tehnologiju Mohamad DŽavad Azari DŽahromi nagovestio je danas da iranski satelit nije oštećen nakon navodno neuspešnog pokušaja lansiranja, koje je američki predsednik Donald Tramp komentarisao nekoliko sati ranije.

Lansiranje satelita (Foto: Jutjub)

- Ja i Nahid (satelit) upravo sad, dobro jutro Donalde Trampe - naveo je Adzari DŽahromi na Tviteru, na kojem je postavio fotografiju na kojoj se on nalazi pored satelita.

Tramp je u petak na Tviteru okačio fotografiju navodnog mesta neuspelog pokušaja lansiranja iranskog satelita, što je podstaklo pitanja da li je objavio američke nadzorne tajne, prenosi Rojters.

Tramp je naveo da SAD nisu umešane u neuspeli pokušaj lansiranja iranske rakete, i poželeo je Teheranu sreću u utvrđivanju okolnosti tog incidenta.

- SAD nisu umešane u nezgodu tokom finalnih priprema za lansiranje rakete Safir SLV na poligonu Semnan u Iranu - napisao je Tramp na Tviteru.

Raketa je eksplodirala u četvrtak na poligonu u svemirskom centru u severnom Iranu, saopštio je prethodno neimenovani iranski zvaničnik, ali iranski mediji nisu izvestili o incidentu.

Neimenovani američki zvaničnik je, takođe, rekao da je Iran neupešno lansirao satelit.

Rusi oprobali moćno oružje! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA