Najnovije

NAŽIVEO SE ZLOTVOR! Aminovao je klanja, ubijanja i najgore moguće monstruoznosti! Umro u 93. godini! Zvali su ga "Brat broj 2"! (VIDEO).

Nuon Čea, glavni ideolog komunističkog režima Crvenih Kmera, preminuo je danas, saopštio je kambodžanski Sud za genocid koga podržavaju Ujedinjene nacije.

Glavni ideolog komunističkog režima Crvenih Kmera Nuon Čea (Foto: jutjub)

Čea je preminuo u 93. godini. On je bio poznat kao "Brat broj dva", desna ruka Pola Pota, vođe režima koji je vladao Kambodžom od 1975. do 1979. godine.

Fanatični napori Crvenih Kmera da ostvare utopijsko društvo doveli su do smrti oko 1,7 miliona ljudi, više od četvrtine tadašnjeg stanovništva, od gladi, bolesti, prekomernog rada i pogubljenja.

Istraživači veruju da je Nuon Čea bio odgovoran za ekstremističku politiku Crvenih Kmera i da je direktno bio uključen u njegove čistke i pogubljenja. On je izdržavao doživotnu zatvorsku kaznu zbog optužbi za genocid, zločine protiv čovečnosti i ratne zločine.

Čea nikada nije priznao krivicu, a na sudu je izjavio da on i njegovi drugovi nisu bili loši ljudi i negirao je odgovornost za bilo kakva ubistva.

Zbog čega je Putin digao kompletnu avijaciju, saznajte OVDE.

Izvor: Tanjug

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA