Najnovije

AMERIČKI POLITIČARI PERU RUKE POSLE MASAKRA U EL PASU I DEJTONU! Nismo mi krivi, nego kompjuterske igrice?!

Za samo 24 časa dve nesreće dogodile su se El Pasu u Teksasu i u Dejtonu u saveznoj državi Ohajo. Kao i obično kada se dese ovakve stvari, političari odmah okrive video igre za sprovedeno nasilje.

Jedna od pucnjava u SAD (Foto: Jutjub)

Foks NJuz je bio jedan od glavnih kanala gde su mnogi političari izneli svoje mišljenje. Den Patrik, zamenik guvernera u Teksasu, priznao je da su mnoge studije ranije utvrdile da video igre nemaju veze sa povišenjim nasiljem, ali je opet izjavio:

- Šta se promenilo u našoj državi? Uvek smo imali oružje i uvek smo imali zlo. Ja vidim industriju video igara kao industriju, koja uči decu da ubijaju.

Političar iz Kalifornije, Kevin Mek Karti je izjavio da video igre ”dehumanizuju” i da je to veliki problem za budućnost.

Ovde se sada postavlja pitanje, da li je ovo pravo mišljenje političara, ili oni oni samo i dalje stoje iza Nacionalnog udruženja za oružje (NRA). Dobro je poznato da NRA stoji uz mnoge političare i samim tim finansira iste. Dokle god je takva situacija, državnici će lako probati da skrenu pažnju sa pravog problema, a to je zakon koji dozvoljava ljudima da se bez previše problema domognu vatrenog oružja.

Video igre se koriste u svakodnevnom životu ljudi iz celog sveta, pa ovakve slučajeve nemamo skoro nigde drugde osim u Sjedinjenim Američkim Državama, gde je zabeleženo 251. masovno ubistvo samo u 2019. godini. Ovo je dovoljna statistika, da zaključimo da je glavni problem u državi zakon oko oružja, a ne video igre.

Pročitajte OVDE šta je to Tramp najavio da će uraditi povodom ovoga a neće se svideti većini Amerikanaca.

Izvor: RUR Esports

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA