Najnovije

VUČIĆ ZAKAZUJE IZBORE NA VELIKI PRAVOSLAVNI PRAZNIK: Ovo je datum kada ćemo izaći na birališta?

Redovni parlamentarni izbori, kao i lokalni gde im je vreme, održaće se sledeće godine u martu, više puta je to najavio predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić.

Aleksandar Vučić (foto: Jutjub)

Kako spekulišu pojedini mediji, oni će se održati u nedelju 22. marta 2020. godine.

Kako kaže izvor blizak vlasti, građani će izaći na birališta, kako bi izabrali novu vladu na veliki pravoslavni praznik Mladenci.

- Konačnu odluku o datumu izbora doneće predsednik Vučić i SNS, posle sednica organa naprednjaka koje su planirane da se održe u drugoj polovini septembra. Tad bi vrh SNS trebao da sve analizira, dobije jasniju sliku i donese odluku o izborima. Za sada se gađa 22. mart, a najkasnije bi se sve moglo pomeriti nedelju dana kasnije tačnije 29. marta - tvrdi izvor.

Prema njegovim rečima, pojedine stranke u vlasti su već dobile instrukcije da se spremaju za izbore, polako se podiže stranačka infrastruktura i zagreva atmosfera.

- Potpuno je jasno da su stranke već krenule u spremanje kampanja. Ovo su jako važni izbori, jer pored parlamentarnih održaće se i lokalni izbori, te nije isključeno da u pojedinim mestima SNS, SPS i druge stranke iz vladajuće koalicije izađu na istoj listi - kaže izvor.

Da se zaista spremaju sednice vrha SNS na kojima će biti razgovora o svemu, pa i o koalicionim partnerima, potvrdio je i prvi poerativac naprednjaka Darko Glišić:

- Na jesen ćemo sve detaljno analizirati i imati odluku ko zaslužuje da se nađe na listi koju će predvoditi Aleksandar Vučić.

S druge strane, opozicija još uvek vaga da li će izaći na izbore ili će ih bojkotovati, a njihovu konačnu odluku, kako su više puta ponovili, takođe treba očekivati u septembru.

Novi šef evropske diplomatije Borel ipak na strani srbije po pitanju Kosova? Više o tome OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA