Najnovije

ISLAMSKA DRŽAVA NIJE MRTVA! UZDIGLA SE IZ PEPELA: DŽihadisti imaju novi cilj koji bi mogao ceo Blicki istok da gurne u pakao!

Stručnjaci američkog ministarstva odbrane upozorili su na opasnost od ponovnog jačanja Islamske države u Siriji i Iraku. Kako se navodi u izveštaju generalnog inspektora Pentagona, podnetom u utorak, posle povlačenja američke vojske džihadisti koriste slabost domaćih oružanih snaga.

DŽihadisti ID (Foto: Jutjub)

Američka vojska se povukla, iako su Sirijske demokratske snage jasno stavile do znanja da im je potrebno više obuke i opreme za borbu protiv terorizma, ističe se u izveštaju.

Američki predsednik Donald Tramp proglasio je prošle godine pobedu na Islamskom državom u Siriji i naredio povlačenje američkih oružanih snaga - potez koji je naišao na kritike kako u svetu, tako i u Sjedinjenim Državama, jer se smatra preuranjenim.

Kako se navodi, džihadistima je cilj da izazove nemire u područjima koja su ranije kontrolisali i spreče vlasti da ih efikasno kontrolišu.

Stručnjaci Pentagona pretpostavljaju da Islamska država i danas ima između 14.000 i 18.000 pripadnika, od kojih su čak 3.000 stranci.

DŽihadisti proterani u krvavom obračunu! Više o tome OVDE.

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA