Najnovije

AMERIKA I RUSIJA LOME RUKE NAD SRBIJOM: Zbog Kosova vodi se rat Moskve i Vašingtona, Šiptari i Srbi u strahu

Hladni rat se ponovo vodi, ali ovaj put na Balkanu! Rusija i Amerika odlučile su da obaraju ruke nad Srbijom i da na pitanju rešenja Kosova pokažu svoje mišiće!

Ilustracija (Foto: Pravda)

Nakon što su u Srbiju stigla borbena oklopna vozila i migovi iz Rusije oglasio se NATO koji je jasno poručio da članstvo Beograda u tu organizaciju nije moguće ukoliko se koristi ruska tehnika.

Da to nije sve i da su Rusija i Amerika ušle otvorenih karata na Balkan govori i najnoviji sukob sadašnjeg ruskog ambasadora u Srbiji i budućeg Američkog.

Naime budući ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri govorio je u Kongresu o 'malignom uticaju Moskve u Evropi, pa i na Balkanu', a iz Moskve poručuju da je to "izmišljotina Vašingtona u težnji za globalnom dominacijom."

Ambasador Rusije u beogradu Aleksandar Bocan Harčenko je rekao da Vašington "ne štedi snage na nezgrapnu ideološku borbu i otvoreno propangadističko ponašanje, ne brinući se više o bilo kojim argumentima u prilog svojim izmišljotinama".

Ruski ambasador je istakao da Moskva principijelno ne prihvata logiku "suprotstavljanja" i "takmičenja" koju takvim komentarima nameće američka strana.

Bocan Harčenko napominje i da začuđuje to da su među glavnim zadacima SAD u Srbiji navedeni i oni koji se tiču isključivo unutrašnjih poslova Srbije.

"To predstavlja direktno mešanje u te stvari. Međutim takav prioritetan zadatak kao što je aktivizacija rada Specijalnog suda za ratne zločine OVK uopšte se ne pominje", dodaje ambasador Rusije.

Prema rečima izvora iz diplomatskih krugova sve žešći sukob treba očekivati na jesen.

- Krajem septembra će pitanje Kosova doći na dnevni red kao prioritet svih prioriteta u Vašingtonu, te nije isključeno da ovo "obaranje ruku" bude još žešće. Tada će tzv. teškaši Harčenko i Godfri u potpunosti zauzeti svoje pozicije u Srbiji te se može svašta očekivati - kaže izvor.

Prema njegovim rečima nije ne moguće da se u čitavu stvar uključi i Kina, a to bi tek onda napravilo ozbiljne pometnje i pomeranja na Balkanu.

Kako je FSB uništio teroriste Islamske države pogledajte OVDE.

Izvor: Espreso

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA