Najnovije

HRVATSKA PREDSEDNICA JE BOLESNICA! ŽENO, IDI LEČI SE: Kolinda: Žalim što u „Oluji“ nisam ubijala Srbe!

Sećanje na akciju „Oluja“, u kojoj je pobijeno oko 2.000, a nasilno proterano 250.000 Srba, poslužilo je i ove godine hrvatskom državnom vrhu da se bukvalno utrkuje u tome ko će u javnosti ispasti bolji Hrvat i veći srbomrzac! U žestokoj konkurenciji pobedu je ipak odnela predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, i to izjavom da ju je tokom akcije „Oluja“ 1995, dok je radila u Ministarstvu spoljnih poslova, toliko grizla savest da je malo falilo da uzme pušku u ruke i ode lično da ubija Srbe!

Kolinda (Foto: predsjednica.hr)

Prvorazredni skandal

- Najradije bih uhvatila pušku i otišla na bojište, ali shvatala sam da nije stvar samo u mecima i u suočavanju s onima koji su ispred vas - ispovedala se na prijemu u Kninu, povodom obeležavanja 24. godišnjice „Oluje“, koju Hrvatska nizom manifestacija slavi kao Dan pobede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić kaže da je ova poruka predsednice Hrvatske prvorazredni skandal.

- Je l‘ ona to žali što nije ubijala Srbe? Ovo je nečuveno. Zamislite da bilo ko od nas u Srbiji izjavi nešto slično. Kolinda Grabar Kitarović je pokazivala i ranije agresiju i antisrpstvo, ali ovo je prvorazredni skandal - izjavio je Dačić.

Skandalozne izjave mogle su se čuti i od ostalih hrvatskih zvaničnika. Ministar odbrane Damir Krstičević otvoreno je zapretio da je hrvatska vojska spremna na nove „Oluje“.

- Svima koji danas imaju pretenzije na našu zemlju i koji planiraju napraviti nešto protiv Hrvatske poručujem da je hrvatska vojska danas spremna na nove „Oluje“ - izjavio je on.

Novog progona neće biti

Naš ministar odbrane Aleksandar Vulin odbrusio je Krstičeviću da se „Oluja“ prema Srbima više nikada neće ponoviti:

- Ako je u Hrvatskoj spremaju za nekog drugog, to je već njihov problem. Srbima nemojte pretiti! Srbija ne želi ni pedalj Hrvatske, a sve manje je žele i Hrvati, koji je masovno napuštaju. Ne postoji zemlja na svetu koja se raduje proterivanju svojih državljana i ne postoji zemlja u Evropi koja se još uvek drži fašističke ideologije i prakse kao što to čini Hrvatska.

Ustaška ikonografija u Kninu

Ustaška ikonografija i ove godine je viđena na državnim manifestacijama povodom godišnjice „Oluje“. Najupadljiviji je bio predvodnik HOS Marko Skejo, koji i dalje s ponosom nosi hitlerovske brčiće. On je s pripadnicima HOS juče prošetao Kninom i na trgu su nekoliko puta uzviknuli ustaški pozdrav „Za dom spremni“.

Plenković gura prst u oko

Hrvatski premijer Andrej Plenković najavio je da će hrvatsko predsedavanje EU biti posvećeno braniteljima koji su zaslužni za „Oluju“.

- Za nekoliko meseci Hrvatska će predsedavati EU i biti za kormilom zajednice od pola milijarde ljudi. To je veliko priznanje svim hrvatskim braniteljima i zato možemo s ponosom reći da to predsedavanje posvećujemo upravo njima - naglasio je on.

Žurkom protiv proustaškog pevača

Legendarni hrvatski pank bend KUD Idijoti organizovao je žurku u nedelju, u vreme održavanja Tompsonovog koncerta u Splitu, i time se usprotivio njegovom fašizmu.

- Poštovani, danas u Splitu naše društvo, nas tačno 17, imamo Idijoti parti, sve u inat fašistima okupljenim oko Tompsona i njegovom koncertu na rivi u Splitu, malo nas je, al‘ smo g***a - navedeno je u poruci benda na Fejsbuku.

Prozivka bivšeg ministra

Kitarovićku su ovim povodom isprozivali i u Hrvatskoj. Bivši ministar branitelja Fred Matić rekao je da je nakon njenog govora dobio nagon za povraćanjem. Zapitao se da li je Grabar Kitarović nekada neko branio da uzme pušku i ode na ratište:

- Pa što nije uzela pušku? Nije postojao test inteligencije niti psihofizičkih sposobnosti da se bude branitelj. Ona je kraljica patetike.

Svi Kolindini ispadi protiv Srba

Jun 2016.

Izjavila da obožava da sluša Marka Perkovića Tompsona, pevača koji i u svojim pesmama otvoreno veliča ustaštvo.

Decembar 2016.

Pravdala se zbog srpskih čokolada koje je delila dubrovačkoj deci, pa rekla da su se „sporni“ slatkiši greškom našli u korpi s hrvatskom robom.

Septembar 2017.

U pokušaju da opravda tablu u Jasenovcu s natpisom „Za dom spremni“, izblamirala se tvrdnjom da je to „stari hrvatski pozdrav“.

Novembar 2017.

Na proslavi Dana sećanja u Vukovaru pojavila se u „zenga“ čizmama, koje su u ratu nosili pripadnici hrvatske paravojne formacije Zbor narodne garde.

Jul 2019.

Usprotivila se vraćanju ćirilice u Vukovar i stala u odbranu gradonačelnika tog grada, koji ignoriše odluku Ustavnog suda o tom pitanju.

Otkriven Trampov plan za Kosovo, kockice su počele da se slažu! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA