Najnovije

UKRAJINA GOMILA VOJSKU U DONBASU: Novi rat na pomolu, stanovništvo uplašeno! Zelenski krši primirje!

U područjima Donbasa koje kontroliše Kijev primetne su sumnjive aktivnosti Oružanih snaga Ukrajine. Stanovništvo je uplašeno, jer su oklopna vozila primećena u blizini kuća u selima Družba, Popasna i Zajcevo.

Ukrajina gomila vojsku u oblasti Donbasa (Foto: Jutjub)

Zabrinjavajuća vest stigla je od narodne milicije samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) i podstakli korisnike interneta na određenu misao.

“Sprema se provokacija. Zelenski mora nekako da opravda što ne realizuje obećanja. Rat sve briše“, zaključio je jedan čitalac.

Akcije Ukrajine su u suprotnosti sa uslovima primirja od 21. jula, podseča televizija „360“. Od tada ne samo da je zabranjeno otvaranje vatre, već i raspoređivanje teškog naoružanja u selima.

Juče su Ukrajinci pet puta zatvorili oči na julski dogovor, rekao je zamenik šefa uprave narodne milicije DNR Edvard Basurin.

Prema njegovim mišljenju, umesto mirnih pregovora na kojima samo za javnost insistira predsednik Vladimir Zelenski, Kijev namerava da nastavi rat.

Upravo tako je Basurin objasnio televiziji „Rusija 1“ sinoćne aktivnosti, kada je ukrajinska vojska nagomilala oklopna vozila i tenkove na svojim pozicijama.



Pročitajte OVDE kako su pripadnici FSB uništili teroriste Islamske države.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA