Najnovije

Glas Amerike: Bolton odlaže posetu zbog situacije u Prištini?

Prema saznanjima Glasa Amerike, Bolton je planirao da poseti region krajem avgusta ili početkom septembra, jer će tada biti sa americkim predsednikom Donaldom Trampom u poseti Parizu na sastanku G7 i Varšavi na obeležavanju 80 godina od početka Drugog svetskog rata.

DŽon Bolton (Foto: Jutjub)

Međutim, zbog situacije u Prištini, poseta je za sada odložena, ali izvori Glasa Amerike tvrde da se i dalje planira.

Glas Amerike navodi i da je tražio potvrdu ove informacije iz Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće, ali da do sada nisu dobili odgovor.

Istovremeno, i prištinska KTV nezvanicno saznaje da je poseta Boltona Beogradu i Prištini odložena, a navode se dva razloga za to: prvi je pad kosovske vlade, a drugi to što nisu ukinute takse na robu iz Srbije i BiH.

Kako prenosi KTV, Bolton bi došao u Beograd i Prištinu, ali nakon izbora i formiranja nove kosovske vlade i ukoliko bi bile ukinute takse.

“Blic” je ranije objavio da bi savetnik Donalda Trampa za nacionalnu bezbednost mogao do kraja avgusta, pocetka septembra da poseti region, odnosno Beograd i Prištinu, kao i da će “SAD krenuti u ofanzivu kada je u pitanju rešavanje kosovskog problema, odnosno pokretanje dijaloga sa mrtve tacke”.

“Blic” je preneo navode anonimnih diplomatskih izvora da bi Bolton mogao da dođe u region samo ukoliko budu ukinute takse koje je Kosovo uvelo na robu iz Srbije i BiH, te da je njegova poseta malo verovatna ako se to ne desi jer “ne želi da bude neuspešan”.

Šiptari idu u vojne misije sa Amerima! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA