Najnovije

LONDON IM JE SEDIŠTE: Albanske bande koriste Fejsbuk za "prljave poslove" u Velikoj Britaniji!

Ministarstvo unutrašnjih poslova Velike Britanije tvrdi da se udvostručio broj Albanaca koji ilegalno ulaze u zemlju sa pasošima drugih zemalja, kao i da albanski kriminalci zauzimaju sve više prostora na tržištu trgovine drogom.

Šipari u Albaniji (Foto: Jutjub)

Albanski kriminalci uspešno koriste Fejsbuk za izbegavanje imigracionih racija i krijumčarenje ilegalnih imigranata u Veliku Britaniju, izveštava „Telegraf“.

Ko je Fari Leši

Naime, stranica nazvana „Albanci u Londonu“, koju vodi Albanac Fari Leši, osuđivani pljačkaš banke, ima 123.000 pratilaca i javno objavljuje kriminalne šeme. Stranica je ponudila sve svojim pratiocima, ilegalnim albanskim imigrantima, od upozorenja na racije graničara, preko fotografija zvaničnika i njihovih kombija, do saveta o tome kako da sklope lažni brak.

Ta fejsbuk stranica takođe predstavlja i mesto na kojem Albanci mogu da kontaktiraju krijumčare ljudima. Uz naknadu do 1.500 funti po osobi, ilegalni imigranti se tajno dovode u Veliku Britaniju preko Irske, koja je navodno najjeftinija i najlakša tačka ulaska.

Između ostalog u ponudi je i zapošljavanje osoba koje govore engleski jezik i koje mogu da polažu testove za državljanstvo na engleskom jeziku za Albance, ili pisane testove za dobijanje vozačke dozvole.

Fari Leši, navodi list, „mastermajnd“ fejsbuk stranice, ilegalno je ušao u Veliku Britaniju nakon šestogodišnje kazne zatvora zbog pljačke 20.000 funti u Italiji. Nakon što je osuđen za trgovinu drogom u Britaniji, deportovan je u martu. Fejsbuk stranica „Albanci u Londonu“ dobila je na popularnosti, uprkos tome što je Leši deportovan. Taj kriminalac može se videti na Jutjubu kako drži dva pištolja i promoviše svoju rep muziku.

„Telegraf“ piše da su administratori zatvorili tu fejsbuk stranicu u roku od sat vremena nakon što su ih novinari kontaktirali i da su odbili da daju izjavu. Predstavnici Fejsbuka navode da su oglasi, stranice ili postovi koji podstiču na krijumčarenje ljudi zabranjeni i tvrde da bi ta stranica bila skinuta da je administratori sami nisu ugasili.

London je sedište albanske mafije

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Velike Britanije obećavaju nultu toleranciju prema bilo kojoj zloupotrebi imigracionog sistema.

„Jasni smo po pitanju toga da svako ko namerno ometa sprovođenje zakona treba da oseti svu snagu zakona. Kompanije koje su vlasnici društvenih mreža odgovorne su za sprečavanje ilegalnih aktivnosti na svojim platformama. Naša lista digitalnih pretnji nalaže obavezu kompanijama da se bave sprečavanjem ilegalnih aktivnosti na svojim platformama, uključujući organizovani imigracioni kriminal.“

Prema britanskoj Nacionalnoj agenciji za kriminal, albanske kriminalne bande dominiraju tržištem kokaina u Britaniji, privlačeći ilegalne imigrante sa udaljenog, planinskog, severnog dela Albanije, gde je siromaštvo rasprostranjeno.

„Albanske kriminalne grupe predstavljaju značajnu pretnju. London je njihovo glavno središte, ali oni deluju širom Velike Britanije“, rekao je portparol NCA.

NCA je navodno rasporedio šest oficira u Albaniji, a portparol je dodao:

„Mi blisko sarađujemo sa albanskim vlastima i drugima u regionu u borbi protiv ključnih pretnji Velikoj Britaniji.“

Evo šta je Tramp rekao o mogućem susretu Putina i Zelenskog!Više o tome OVDE.

Izvor: Alo 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA