Najnovije

"Oznaku tajnosti skinuo sam zarad istine i pravde!": Vučić objavljuje još poverljivih dokumenata?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je odluku o skidanju oznake tajnosti sa poverljivih dokumenata o njegovom prisluškivanju doneo u skladu sa zakonom i kako bi javnost saznala istinu o tome kako ga je bivša vlast prisluškivala.

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

Dodaje da je opozicija sada nervozna, jer se neki plaše sa čega bi još mogao da skine oznaku državna tajna ili poverljivo.

"Ne treba da brinu, ovo sam skidao zbog sebe, da pokažem ko su bili stvarni tirani i diktatori, oni koji su mislili da mogu da kontrolišu živote svojih političkih protivnika i koji mogu da rade šta hoće", rekao je Vučić novinarima nakon obilaska radova na izgradnji vijadukta "Čortanovci".

"Skinuo sam oznaku tajnosti u skladu sa zakonom zbog istine, zbog toga što ljudi u Srbiji treba da znaju istinu i saznali su istinu. Rukovodio sam se istinom, pravdom, pravom i u skladu sa tim sam doneo odluku. Donosiću je i ubuduće, ukoliko za to bude bilo potrebe", naglasio je.

On je dodao da se na taj korak odlučio jer svaki dan sluša o tome kako "neko svoj nerad, nesposobnost i lenjost pravda tobožnjim napadima vlasti na opoziciju", kako govore o diktaturi, autokratiji i autoritarnom režimu, kao i da ga optužuju da on nekog prisluškuje.

"Smatram da je interes javnosti da vidi šta je istina. Sedam godina te podatke nisam iznosio u javnost i sedam godina nisam skidao oznaku poverljivo i oznaku državna tajna", naveo je predsednik.

Kako kaže, skinuo je oznaku tajnosti u skladu sa zakonom zbog istine.

Podseća na vreme prethodne vlasti kada je ubijen Ranko Panić, jer tadašnjoj opoziciji nisu dozvolili da se prošeta do RTS-a.

"Ranka Panića je ubio režim Đilasa, Jeremića, Tadića samo zato što nam nisu dozvolili slobodnu šetnuju. Za to još nisu odgovarali, što je sramota nadležnih državnih organa", naveo je Vučić.

On je naglasio da je danas opoziciji dozvoljeno da šeta gde hoće, a da su u vreme bivše vlasti opoziciju tukli jer im se nije svidela ideja da prošetaju do RTS-a.

Tači odredio novu komandnu strukturu! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA