Najnovije

ĐUKANOVIĆ ŠOKIRAO SVET: Otišao na ceremoniju u Poljsku pa pomenuo Srbiju i Rusiju! Evo šta je rekao!

Ceremonija obeležavanja 80. godišnjice početka Drugog svetskog rata bi bila još potpunija da je na njoj ucestvovala i Rusija, kao i predstavnici nekih drugih jugoslovenskih naroda, počev od Srbije, izjavio je danas u Varšavi predsednik Crne Gore Milo Ðukanović.

Milo Đukanović (Foto: predsjednik.me)

"Imam na umu tu grandioznu ulogu koju je tadašnji Sovjetski Savez imao u oslobađanju Evrope i u savezničkoj pobedi nad fašizmom", kazao je Đukanović, koji je prisustvovao obeležavanju godišnjice u Poljskoj.

Kako prenosi podgorički portal CDM, on je istakao da žali i što se na tom dogadaju nisu pojavili predstavnici "nekih drugih jugoslovenskih naroda, počev od Srba".

Srbi su, kako je to Đukanović rekao, zajedno sa njima (Crnogorcima) dali nemerljiv doprinos jednoj velikoj pobedi u Narodno-oslobodičkoj borbi, a koja je predstavljala važan deo ukupne pobede nad fašizmom.

Obeležavanje godišnjice početka Drugog svetskog rata, prema njegovim rečima, značajno i zbog toga što počinje da bledi sećanje na važnost događaja kao što je taj rat.

"I to ne da blede samo zbog protoka vremena, nego, posebno u Evropi, zbog rasta političkog rejtinga ekstremno desnih politika, koje pokušavaju da prekrajaju istoriju, pokušavaju da relativiziraju zasluge osolobodilaca i pobednika nad fašizmom i istovremeno da relativizuju odgovornost onih koji su se objektivno u tom vremenu našli na strani fašizma", naveo je Đukanović.

Vučić saopštio kakvo je zdravstveno stanje srpskog dečaka izbodenog u Mitrovici! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA