Najnovije

RUSKI LOVCI UPLAŠILI NEPRIJATELJA: Suhoji 35 oterali izraelske bombardere! Sprečili napad na Siriju!

Ruski borbeni avioni Su-35 sprečili su izraelske vazdušne snage da bombarduju jug Sirije.

Ruski avion Su-35 (Foto: Jutjub)

Lokalni mediji navode da su ruski avioni S-35 hitno raspoređeni na jug Sirije kako bi presreli izraelske letelice i sprečili bilo kakve udare u ovoj zemlji.

Izraelski borbeni avioni su se spremali da izvedu vazdušne udare u južnoj Siriji kao odgovor na raketni napad koji se dogodio u Izraelu, a navodno su ga izvele snage bliske Iranu.

“Prema do sada poznatim podacima, ruski avioni su bili spremni da spreče izraelske da napadnu ovaj deo Sirije. Ovaj napad je trebalo da bude odgovor na agresiju na izraelsku teritoriju”, navode mediji.

“Nekoliko sati pre nego što je Sirija digla uzbunu i pripremila sisteme protivvazdušne odbrane, ruski avioni Su-35 su već bili u vazduhu. Izraelski avioni su odustali, jer su se uplašili eventualnih gubitaka”, dodaje se.

Ovo nije prvi put da su ruske vazdušne snage sprečile Izrael da bombarduje deo teritorije Sirije. U ponedeljak je pogođen paravojni logor koji se nalazio u sirijskom gradu Albukamal. Navodno je ubijeno 18 boraca, a predstavnici Hezbolaha su tvrdili da su Izrael i SAD odgovorni za ovaj napad.

Pročitajte OVDE zašto bi mogao da bukne rat na Bliskom Istoku.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA