Najnovije

Uživajte u muzici jedinstvenog egipatskog orkestra koji čine muzičari sa oštećenim vidom!

„Al Nour Wal Amal“ jedinstveni egipatski orkestar muzičara sa oštećenim vidom biće u poseti Srbiji u periodu od 18. do 25. septembra.

Foto-Promo

Ambasada Arapske republike Egipat najavljuje posetu jedinstvenog orkestra koji čine slepe žene muzičari koje izvode zapadne klasične i orijentalne kompozicije, „Al Nour Wal Amal“, koji će boraviti u Srbiji od 18. do 25. septembra. Orkestar sadrži sve četiri sekcije instrumenata: žičane, duvačke, limene i udaraljke, a muzičari nastupaju bez čitanja muzičkih nota Brajevom azbukom i zavisnosti od palice maestra.

„Veoma smo srećni što će orkestar nastupiti u „četiri ugla Srbije“ tj. u Užicu, Kragujevcu, Novom Sadu i Beogradu“, istakao je Ambasador Egipta u Srbiji Amr Alguvejli, izrazivši najdublju zahvalnost gradonačelnicima Užica i Kragujevca, Pokrajinskom sekretarijatu za kulturu Vojvodine, kao i Gradskom sekretarijatu za kulturu grada Beograda, za ulaganje resursa u realizaciju ove izuzetne kulturne aktivnosti. 

Nastupi su otvoreni za širu publiku, i to 19. septembra u 19 časova u Užicu (Narodno pozorište Užice), 21. septembra u 20 časova u Kragujevcu (Hala srednje škole), 24. septembra u 19 časova u Novom Sadu (Studio M), dok će Beograđani imati priliku da uživaju u ovom spektaklu, 23.septembra u 19 sati.

„Predstojeća poseta predstavlja jedinstvenu priliku za pokazivanje izvanrednih talenata i hvale vredne posvećenosti koja doprinosi daljem zbližavanju srpskog i egipatskog naroda“, rekao je Alguvejli.

Izvor:Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA