Najnovije

U JEKU PRLJAVIH ŠPIJUNSKIH IGARA MOSKVE I VAŠINGTONA, RUSKI ANALITIČAR PROGOVORIO: Evo čega se Putin najviše pribojava!

„Pisanje američkih medija o doušniku u Kremlju, koga je zvanični Vašington povukao, manje govori o američko-ruskim odnosima, a više o trzavicama između Donalda Trampa i njegovih obaveštajnih službi, kao i nastojanju da se predsednik SAD prikaže kao nekompententan“, kaže vojno politički analitičar iz Moskve Aleksandar Goljc.

Vladimir Putin (Foto: pixabay. com)

Prema njegovim rečima, u Kremlju vlada prava paranoja zbog „revolucija u boji“, jer se pribojava da bi CIA, MI6 i druge strane službe mogle da podstaknu javnu pobunu i prevrat u Rusiji.

– Zato nije slučajno što su u ruskoj vojnoj doktrini revolucije u boji označene kao jedna od glavnih opasnosti po bezbednost zemlje i tretiraju se kao nova vrsta ratovanja. Dakle, na isti tas su stavljeni javni protesti i strana invazija – ističe Goljc dodajući da ne veruje da će se vlast promeniti na izborima.

Nedavni gubitak partije predsednika Vladimira Putina trećine poslaničkih mesta na izborima u Moskvi pokazuje, po mišljenju Goljca, da mladi žele više slobode i da ne pristaju na nepisani ugovor između Kremlja i ruskih građana: „Mi vam dajemo kobasice a vi nam dozvoljavate da upravljamo vama“.

– Međutim, nove generacije koje su rođene i odrasle u vreme Putinove vladavine, kada je ekonomska situacija bila manje više normalna, ne smatraju da zbog toga treba da izražavaju zahvalnost ruskom predsedniku. Štaviše, oni žele da porede svoj standard u Moskvi sa zapadnim, a ne sa severnokorejskim. Zato postavljaju pitanje zašto nisu bogati kao, recimo u Francuskoj ili Britaniji, i njihov život komforniji – objašnjava Goljc.

– Drugi faktor su ogromne razlike između bogatih i siromašnih. Postoji klasa izuzetno imućnih ljudi, koji uglavnom potiču iz vladajućeg establišmenta. Mladi uviđaju da su za većinu njih zatvorena vrata za uspon na društvenoj lestvici, jer na svim važnim pozicijama u raznim oblastima sede deca ljudi iz vladajućih struktura. Zbog toga su nezadovoljni i žele više slobode, a ne samo hleba. To je imalo ključni uticaj na ishod izbora u Moskvi – zaključuje on.

U slučaju rata Amerike i Rusije, Evropljani bi bili neutralni, a dve članice NATO bi podržale Moskvu, više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Radio Slobodna Evropa

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA