Najnovije

RADIKALI KRENULI U TOTALNI OBRAČUN: Skupljeno preko 100.000 potpisa za ukidanje javnih izvršitelja! Staćemo na put toj pljački! (VIDEO)

Narodni poslanici Srpske radikalne stranke predali su danas novi Predlog zakona o izvršnom postupku i obezbeđenju sa više od 100.000 potpisa podrške građana Srbije.

Aleksandar Šešelj (Foto: Srpska Radikalna Stranka)

Zamenik predsednika Stranke, Aleksandar Šešelj na današnjoj konferenciji za novinare rekao je:

„Srpska radikalna stranka skupila je više od 100.000 potpisa građana Srbije protiv javnih izvršitelja, tj. za ukidanje institucije javnog izvršitelja i Skupštini Srbije će predložiti potpuno novi Predlog zakona o izvršenju, koji više neće dopuštati da nam se dešavaju ovakve pljačke kakve smo imali prilike da vidimo u prethodnom periodu, a koje su nam doneli javni izvršitelji.

Dakle, institucija javnog izvršitelja je uvedena u naš sistem 2011. godine, a uvela ju je Demokratska stranka. Srpska napredna stranka je u vreme uvođenja ove institucije bila protiv uvođenja iste, pa smo posle videli da su ih 2015, a i nedavno  podržali, potvrdili njihova ovlašćenja.

Mi mislimo da se ta institucija u praksi pokazala kao vrlo nepravedna i nehumana. Mi želimo da našim novim Predlogom zakona onemogućimo da bilo ko, a pogotovo zbog malih potraživanja, ostane bez krova nad glavom. Mi u našem novom Predlogu zakona propisujemo da niko ne sme da ostane bez minimum 12 kvadrata stana, tj. stambenog prostora po članu domaćinstva, i vraćamo izvršenja u sudove.

Mi mislimo da je nenormalno da se treće lice toliko bogati iz dužničko-poverilačkog odnosa, da niko nema nikakvu kontrolu nad tim šta rade javni izvršitelji, da ta puka statistika, o kojoj Ministarstvo pravde priča, nije dovoljan razlog za postojanje jedne takve institucije, kao što su javni izvršitelji.

Obišli smo celu Srbiju, prikupili smo više od 100.000 potpisa. Mislimo da je jedno od gorućih pitanja pitanje javnih izvršitelja, da je potrebno da se to što pre ukine, jer se apsolutno ne poštuju, pre svega, ljudska prava, kao ni dostojanstvo građana Srbije.

Puno je takvih primera, mi smo o tome vrlo često govorili. Sad je prilika da vidimo da li će vlast u Srbiji da se ogluši na ovaj apel, pre svega građana koji su potpisali ovu peticiju, a onda i nas, srpskih radikala.“

Kada se oglasi alarm, Rusi će morati da počnu nuklearni rat! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA

ENGLISH NEWS

Urbancube