Najnovije

DODIK OČITAO LEKCIJU DŽAFEROVIĆU! Šta si ti radio dok su tvoji mudžahedini Srbima odsecali glave?

Predsednik SNSD, Milorad Dodik, rekao je da su dokumenti koji dokazuju da je Šefik DŽaferović potpisivao prijem u državljanstvo BiH pojedinim pripadnicima odreda "El mudžahedin", dodatna diskreditcija bošnjačkog člana Predsedništva BiH.

DŽaferović, Erdogan i Dodik (Foto: Jutjub)

Dodik je novinarima u Banjaluci, nakon sednice GO SNSD, rekao da je u Predsedništvu BiH, ali da su njegovi i DŽaferovićevi odnosi opterećeni situacijom u vezi sa ratnom prošlošću bošnjačkog člana tog tela i činjenicom da te okolnosti nikada nisu rasvetljene.

Naveo je da SNSD u prošlom gotovo čitavom mandatu nije učestvovao u radu parlamenta BiH kada je njime rukovodio DŽaferović, zbog njegove ratne prošlosti.

“DŽaferović, kao ratni načelnik Službi bezbednosti Zenice 23. avgusta 1994. godine, bio je svedok kada su mudžahedini likvidirali Srbe odsecajući im glave, a da nije preduzeo nijednu radnju da se to spreči i da se krivci privedu pravdi”, kazao je Dodik.

Srpski član Predsedništva BiH je rekao da su ti vojnici bili zarobljeni i da se na njih odnosila Međunarodna konvencija koja štiti zarobljenike, ali da odgovorni ljudi nisu učinili ništa da ih zaštite.

Pročitajte OVDE šta je Milorad Dodik poručio vlastima u Sarajevu.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA