Najnovije

JOŠ JEDNA STRAŠNA ŠIPTARSKA PROVOKACIJA! HARADINAJ: Novi Pazar je albanski grad!

Premijer u ostavci lažne države Kosovo Ramuš Haradinaj poručio je da je i Novi Pazar albanski grad! Haradinaj je objavio da je za vikend boravio u Crnoj Gori, gde se sastao s Albancima iz Plava i Gusinja.

Ramuš Haradinaj (Foto: Jutjub)

"Na bratskom sastanku s Albancima iz Plava i Gusinja. Od Skadra do Novog Pazara braća smo, i oni koji se mole u džamiji, i oni koji se mole u crkvi. Moja su braća Albanci", napisao je Haradinaj na društvenim mrežama.

Komentarišući ovu Haradinajevu otvorenu provokaciju, šef Međunarodnog instituta za bezbednost Orhan Dragaš kaže da je na Kosovu u toku predizborna kampanja, u kojoj su politički ulozi ogromni.

- Posetom Gusinju na severu Crne Gore, gde žive Albanci, a naročito populističkim izjavama, Haradinaj nagoveštava agresivnu i ekspanzionističku političku platformu. Svi političari u Prištini su nacionalisti i ne prezaju da s vremena na vreme svojim izjavama "otkinu" poneko parče Srbije, Crne Gore ili Makedonije, jer njihovom biračkom telu prijaju takve priče - ocenjuje Dragaš, dodajući da je jedini problem u tome što su to samo pusti snovi.

- Ne mogu Albanci i njihovi lideri u isto vreme da traže viznu liberalizaciju i da komadaju Srbiju, pa i Crnu Goru. Ipak, ovakve izjave ne smeju da ostanu bez reakcije Beograda i Brisela, jer su ratoborne i pozivaju na rušenje suvereniteta i teritorijalne celovitosti međunarodno priznate države - zaključuje Dragaš.

Šiptari priznali da je Kosovo Srbija. Pročitajte OVDE  kako.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA