Najnovije

STEFANOVIĆ OPLEO PO OPOZICIJI: Cilj im je kasica prasica!

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas, povodom incidenata na Trgu Republike, da ima ljudi koji se ne raduju ničem dobrom za Srbiju jer je to ujedno i njihova manja šansa da dođu na vlast.

Nebojša Stefanović (Foto: mup.gov.rs)

- NJima je dolazak na vlast ključna meta. Dolazak na vlast da bi se koristili javni fondovi, javni resursi,novac iz budžeta. Dakle kasica prasica je ključna stvar, a dolazak na vlast da bi se ona koristila je ključna opsesija - rekao je Stefanović za televiziju Pink.

Prema njegovim rečima, prethodna vlast je u Republici i gradu samo "ispumpavala sredstva" tako što su NVO i sportskim asocijacijama prebacivali ogroman deo budžeta, a u stvari finansirali svoje stranačke aktiviste, što je pravi primer pranja novca i zloupotrebe javnih resursa u partijske svrhe.

- Ne mogu oni da kažu da nešto ne valja već građani. Oni znaju da će se građanima mnogo više svideti kada imaju normalnu kanalizaciju nego kada je nemaju. Da imaju uređene trgove a ne one koji se raspadaju. Imaju pravo da iskažu volju ali izazivaju incidente. Vidi se njihova namera da druge uvuku i naprave incident, od koga će kasnije od sebe da naprave žrtve i cirkus kako bi osvojili neku simpatiju građana - rekao je on.

Kako je rekao, dok je opozicija bila na vlasti uglavnom je to bila otimačina novca. Spomenuo je da je preko Đilasovih kompanija prešlo 60 milijardi dinara, oko 600 i nešto miliona evra i to, kako je rekao, dok je bio predsednik kancelarije Predsednika Republike.

- NJima ne smeta Đilasovih 700 miliona, jer im je to normalno i pitaju se kada ćemo opet. Zato im smetaju i Trg Republike i auto-put - rekao je Stefanović.

Kako je ocenio, zato opozicija i ne želi da izlazi na izbore jer ne bi dobili dovoljan broj glasova, kao što nisu dobili ni na lokalnim izborima u Lučanima, na kojima su umesto očekivanih 30, dobili devet odsto.

Govoreći o predlogu dela opozicije za prelaznu vladu, Stefanović je rekao da je to besmislica i pokušaj da se dođe do ministarskog mesta bez narodne volje.

- Bez da vas neko izabere, glasa za vas. A zašto? Zbog kasice prasice - zaključio je Stefanović.

Mogerini upozorila ambasadore u Briselu!  Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA