Najnovije

OD OVOG PUTINOVOG ORUŽJA CEO SVET DRHTI: Pogledajte kako gruva „Iskander-M“ (VIDEO)

Ministarstvo odbrane RF je objavilo kadrove sa strategijske komandno-štabe vežbe „CENTR-2019“. Na njima se vidi udar operativno-taktičkog raketnog kompleksa „Iskander-M“. Udar je realizovan po uslovnoj bazi terorista koja se nalazila na udaljenosti od nekoliko stotina kilometara.

Iskander M (Foto: mil.ru)

Raketna posada iz sastava Centralnog vojnog okruga je prebačena na Ural. Udar je nanesen raketnim sistemom “Iskander-M” po bazi terorista, koja se nalazila na udaljenosti od nekoliko stotina kilometara –prenosi internet portal RG.

Kako su saopštili u Ministarstvu odbrane RF, za vreme realizacije bojevog gađanja prvo su uređeni vatreni i rezervni položaji. Odrađena je topografska priprema terena, a takođe je i uređena pozicija za pretovar raketa.

Pored toga, čitav rejon na koji su izašli vatreni elementi raketne brigade su pokriveni sredstvima PVO od eventualnih udara protivničke avijacije i krstarećih raketa. Konkretno, poziciju sa operativno-taktičkim raketnim sistemom „Iskander-M“ su pokrivali PVO sistemi kratkog dometa „Pancir-S1“. Tu su bila i sredstva za protivelektronsko ometanje.

 „Rezultat zajedničkog izvođenja taktičke vežbe u kojoj su učestvovale raketne jedinice vojski Rusije i Kazahstana je uspešno neutralisan cilj. Za to vreme jedinice PVO su uspešno zaštitile ova sredstva od potencijalnog napada iz vazduha“ – saopšteno je u ruskom Ministarstvu odbrane.

Komandant raketne vojske i artiljerijskih jedinica u okviru Kopnene vojske oružanih snaga Republike Kazahstan pukovnik Askar Žalamanov je rekao, da su „raketaši“ izveli „ dosta obiman posao kada je u pitanju sadejstvo u realizaciji borbenih zadataka koji su izvođeni u terenskim uslovima“.

Operativno-taktički raketni sistem „Iskander-M“ je namenjen za uništenje sistema PVO i PRO neprijatelja i njegovih kritično važnih objekata u taktičkoj i operativnoj dubini neprijateljskog fronta. U njegovom naoružanju se nalaze rakete 9M723 koja se odlikuje korelacionim tipom navođenja i kvazibalističkom putanjom.

Kvazibalistička raketa 9M723 se odlikuje izuzetno velikom brzinom leta. Karakteriše je promenljiva treajektorija, tako da predstavlja veoma zahtevan cilj kojeg je veoma teško oboriti sa sistemima PRO. Raketa je sposobna da pri brzinama koje premašuju 7500 km/č, manevriše po visini i pravcu. Tom prilikom ona trpi opterećenje i do 30G. Tokom svog leta može da dostigne visinu i do 100km. NJen maksimalni domet iznosi 500 km. Na toj daljini  njeno maksimalno odstupanje od cilja inosi svega 5-7 metara.

Saudijci potrošili 18 milijardi dolara za američke rakete i neko im sve to sruši! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: bog-rata.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA