Najnovije

PRED OVOM ŽENOM KLEČE I TAČI I HARDINAJ: Ona upravlja Kosovom direktno iz Amerike, a sada je povukla ofanzivan potez! (FOTO)

Predsednik tzv. Republike Kosovo Hašim Tači boravi u SAD, gde će se na jednom od religijskih skupova koje priređuje Donald Tramp sastati i s predsednikom Amerike.

Tači i Haradinaj (Foto: Jutjub)

Kako se saznaje, Tači je u Ameriku otišao na mala vrata, a glavnu ulogu odigrao je albanski lobi i najmoćnija Albanka i ambasadorka tzv. Kosova u Vašingtonu Vljora Čitaku.

- Na Kosovu slede izbori i veliki novac i uticaj su pokrenuli Albanci kako bi se pred njih Tači sastao s nekim od vodećih ljudi u SAD, pa čak i s predsednikom Trampom. Procena je da bi to značajno popravilo rejting Tačiju, koji je potreban Amerikancima za još mnoge stvari na Kosovu - kaže izvor iz diplomatskih krugova u Vašingtonu.

Prema njegovim rečima, čitavu mašineriju je pokrenula Vljora Čitaku, baš kao što je to učinila kad je trebao da se ispromoviše i Kadri Veselji u Americi.

Vljora je veoma jak igrač i ona će biti sve vreme uz Tačija u NJujorku. Ništa ne može da prođe bez njenog znanja u Americi - kaže izvor.

Podsećamo, kosovski predsednik još u sredu je otputovao u zvaničnu posetu SAD.

U Ajovi je posetio pripadnike KBS koji su na u obuci u Nacionalnoj gardi, a u nastavku posete SAD boraviće u NJujorku gde će učestvovati u radu Generalne skupštine Ujedinjenih Nacija i prisustvovati prijemu kod predsednika SAD Donalda Trampa, navodi se u saopštenju Kabineta kosovskog predsednika.

Kosovski predsednik takođe će i prisustvovati večeri koju visoka predstavnica Evropske Unije, Federika Mogerini organizuje za lidere Zapadnog Balkana.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je jutros mogućnost da će se tokom predstojeće službene posete NJujorku sastati nakratko i s američkim predsednikom Trampom.

„Još ne znam da li ću da idem u nedelju ili ponedeljak, sad nešto Tramp zakazuje nekakve religijske skupove, pa vidim da će Albanci da se hvale da su tamo bili, da su se sastali s Trampom stvarno, a nisu. Pa ne znam da li da i mi tu idemo i da mi glumimo kao da smo pričali 100 sati, a u stvari smo došli da se slikamo i da prozborimo minut, a svaki minut je vredan s predsednikom Amerike, pa ćemo da vidimo. To je sad na službama da te stvari reše,“ rekao je Vučić.

Ovo nas čeka kao rezultat pregovora sa Prištinom! Više o tome OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA