Najnovije

DAČIĆ NIKAD BRUTALNIJI PREMA AMERIKANCIMA: Zahtev Palmera i zapadnih zemalja je neprincipijelan! Kosovo je Srbija!

Zahtev specijalnog predstavnika američkog državnog sekretara za zapadni Balkan Metjua Palmera i pojedinih zapadnih zemalja za suspenziju kampanje Srbije za povlačenje priznanja tzv. Kosova je neprincipijelan, izjavio je šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

Ivica Dačić (Foto: Jutjub)

On je rekao da takse koje je Priština uvela na robu iz Srbije i kampanja koju Beograd vodi za povlačenje priznanja Kosova nisu međusobno povezane.

Dačić je tako reagovao na nedavnu izjavu Palmera da sledeća kosovska vlada u Prištini mora da bude spremna da suspenduje tarife na srpske proizvode, koje su, kako je naveo, prepreka za nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

Palmer je, međutim, rekao i da se SAD nadaju da bi Srbija na ukidanje tarifa odgovorila svojim inicijativama, koje bi, kako je naveo, obuhvatile i potencijalnu suspenziju kampanje za povlačenje priznanja Kosova, i da bi na tim osnovama, dve strane mogle da se vrate za pregovarački sto u pozitivnoj atmosferi, okrenuti postizanju sporazuma.

Dačić je podsetio i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije rekao da o suspenziji kampanje za povlačenje priznanja može da se razgovara samo ako Priština suspenduje kampanju za priznavanje Kosova i učlanjenje u međunarodne organizacije, kao i da zapadne i islamske zemlje obustave davanje podrške tim aktivnostima Prištine.

Pročitajte OVDE zašto se Šiptari bratime sa Francuzima.

Izvor: Blic/Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA